Tieto cesnakové kolieska(dnes som ich robila) sú u nás veľmi obľúbené recept je zo ženského časopisu...možno to mnohý budú poznať...a tí čo nie tak,nech Zobraziť celý popisTieto cesnakové kolieska(dnes som ich robila) sú u nás veľmi obľúbené recept je zo ženského časopisu...možno to mnohý budú poznať...a tí čo nie tak,nech si vyskúšajú ak budú mať chuť...:o)
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
1 čajova lyžica |
|
300 ml |
|
42 g |
|
3 čajové lyžice |
|
100 ml |
|
Plnka : | |
250 g, Uvarené |
|
50 g |
|
1 čajové lyžice |
|
4-5 strúčikov |
|
1 čajová lyžica |
|
1 čajová lyžica, podravka |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
1.Do 100ml teplého mlieka rozdrobíme droždie,pridáme cukor dobre premiešame a necháme vykysnúť kvások.Múku zmiešame so soľou,pridáme kvások,zvyšné mlieko a olej.Vypracujeme cesto a necháme ho na teplom mieste vykysnúť.
- 2
2.Uvarené zemiaky(ja si ich varím v šupke)postrúhame, zmiešame so zmäknutým maslom,soľou a prelisovaným cesnakom (ja pridávam aj asi pol kelímka pochuťkovej smotanyaby to bolo redšie,aby sa to ľahšie natieralo).Podľa chuti pridáme červenú papriku.
- 3
Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti,každú na pomúčenej doske rozvaľkáme ,natrieme plnkou a stočíme do rolády.Rolády krájame asi na 1cm hrubé kolieska,ktoré ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie,potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme podľa chuti podravkou a ja davám aj korenie na pizu,alebo bazalku kto čo má rád...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem ešte raz za vynikajúci recept.