Karfiolové placky
Karfiolové placky

Placičky z květákového mozečku s chilli fotorecept

klukodvody - fotkaklukodvody, 29. marca 2019

Já mám asi deformaci. Prostě zbytky dobrého jídla a surovin nedokáži vyhodit. Pokud mozek dovolí, tak jej zapojím a dumám co s tím. No Zobraziť celý popisJá mám asi deformaci. Prostě zbytky dobrého jídla a surovin nedokáži vyhodit. Pokud mozek dovolí, tak jej zapojím a dumám co s tím. No a včera jsme koupili krásný květák. Včera půlka na smažení kvůli mně a dnes jako mozeček kvůli ženě. Byl asi moc veliký a tak mně trochu toho mozečku zbylo. To nemohu vyhodit. Je tam máslo, vejce a prostě to se musí zpracovat. Placičky. To se dá teplé i studené. Ale zase aby to nebylo mdlé, tak tam šupnu chilli. Vyšlo to a tak se podělím.

2-3
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

koľko nám zvýšilo
1 ks
podľa potreby
4 PL
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Nejdříve se omluvím "redakcii" za suroviny, ale je to opravdu z hotového a myslím, že přidávat jak se dělá květákový mozeček by bylo určitě zbytečné. Tak mozeček co zbyl, dáme do misky, přidáme jedno vejce a chilli jak kdo má rád.

    Placičky z květákového mozečku s chilli (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Já přidal takovou chilli pastu. Je vynikající.

    Placičky z květákového mozečku s chilli (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Utáhneme strouhankou podle potřeby.

    Placičky z květákového mozečku s chilli (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Naděláme placičky.

    Placičky z květákového mozečku s chilli (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A usmažíme na oleji z obou stran.

    Placičky z květákového mozečku s chilli (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

nephilim
O akej deformacii hovorite? Jedlo sa nevyhadzuje. Aj ked by sa malo jest styri dni to iste. Nie som fanusikom modnych trendov. Ale v kuchyni recyklujem. Obcas mrsknem do mraznicky. Vsak ono sa to niecoho inovativneho docka.
haji
Placičková forma je vděčná konzistecí i tvarem. Květákové placičky jsou fajn, hlavně že jsou smažené! Jsi šikovný kuchař, dobrý hospodář a hlavně milující manžel! Přeji hezký večer tobě i paní Saše!
klukodvody
@Haji (29.3.2019 20:00)

Haji díky moc, však víš jak se snažím zdělat kde co. Srdečně Tě zdravíme. Musím Sašu trochu potěšit, v úterý jde na operaci s okem.
evelynba
Zaujímavý nápad, ukladám pre inšpiráciu, aj keď u nás sa väčšinou karfiolový mozoček zje, alebo ho na druhý deň použijem ako teplú nátierku na chlieb. Ale možno raz aj tento tip príde na rad. Ď. za recept, milý @Klukodvody. Správny hospodár nevyhadzuje a som vážne zdesená, keď počúvam, aké milióny ton potravín sa vyhadzujú a som hrdá, že ja k tým prispievateľom nepatrím. :-)
terinka55
Dobrý gazda si poradí so všetkým a Ty rozhodne ním si! Sme zo starej školy, tak sme boli vedení.
Pani manželke posielam odvahu, pozitívnu energiu. Všetko DOBRE dopadne, má vedľa seba dobrého chlapa. Pozdravujem.
nephilim
@Klukodvody Dovolím si nesúhlasiť s Vašou teóriou deformácie. V našej štvrti býva rodina s chalanom v puberte. Niekoľkokrát som ho videla vyhadzovať do koša/cez plot susedov desiatu. Aj ja som už našla v záhrade jeho poklady. Susedia vraveli, že to trvá asi dva roky. Oslovili jeho i jeho rodičov. Reakcia žiadna. Chalan to robí stále. A ide si kúpiť Redbull a dobošku. Toto je deformácia.

skotova
Za mého dětství bylo na jeden květák hodně strávníků a maminka uvařený a rozmačkaný květák nastavila třeba zbytekm uvařených brambor, vajíčkem a strouhankou (stejně jako v receptu), dochutila a usmažila placičky či karbanátky. A rázem se dostalo na každého. Skvělý přístup k potravinám.
klukodvody
Moc děkuji za všechny komentáře a jsem také moc rád, že nejsem deformovaný. Ono je to u mně trochu jinak. A to mám celou dobu co jsem v kuchyních ale teď hlavně doma. Jsme dva a já neumím pro dva uvařit. A tak když jdu vařit, tak hned přemýšlím, co z toho co zbyde mohu udělat abychom nejedli stále to samé. No a v nejhorším když už nevím, tak určitě jde udělat nějaká polévka. Hlavně proto, že žena polévky jí zcela výjimečně a já si udělám takovou co dům dal. No a potom to co vyjde a je to k jídlu přidám a třeba někomu to úsporné jídlo vhod. Tak ještě jednou děkuji a srdečně zdravíme.
1x haji
sracz
... tak aj v tomto Tvojom počínaní, milý Jožka @Klukodvody sme si podobní ako dvojičky, blíženci, či gemini (u nás na Východe "bľižňaki"). Hlboko zakorenená úcta k chlebíku, jedlu, rodičom i prarodičom, či morálnym hodnotám (v dnešnej "modernej" dobe žiaľ zaznávavaným). V novembri t. r. to bude presne 10 rokov, čo som sa stal "bigamistom", lebo som vstúpil do ďalšieho manželstva, tentoraz s našou Varechou.sk. V nie jednom svojom rcp som sa charakterizoval ako "kríženec či bastard" Škóta, Žida a Černocha, lebo šetrím na všetkom, na čom sa len dá a tak som aj zástanca recykláže (tak ako Ty a ostatní nám podobní) v bársakom prevedení! Motto: "Co večše jak voš, šicko odlož"!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia