Hrianky s čerstvými hubami a oštiepkom
Nájdem spriaznenú dušu, alias „Parťáka“ so spoločnými pocitmi pri „machrovaní“ v zástere a s vareškou v...
Šošovicovo-cuketový koláčik
Inšpiráciu na tento recept som našla v jednom časopise v čakárni u lekára, ale nezapamätala som...
Pizza z lístkového cesta
Lístkové cesto rozmrazíme, rozvaľkáme na plech. Natrieme paradajkovým pretlakom do ktorého sme roztlačili cesnak a...
Obaľované vajcia
Vajcia varíme 5 minút, potom ich trošku naklepneme, ochladíme v studenej vode a olúpeme...
Obložený cesnakový sendvič s karamelizovanou cibuľou
Najskôr pripravíme kvások na sendvič tak, že zmiešame droždie, 150 ml vody, cukor s troškou múky...
Syrové muffiny
Rozšľaháme olej, jogurt, mlieko a vajcia. Pridáme do tejto zmesi múku, soľ, ...
Bezlepkový slaný vrkoč
Zo 100 ml teplého mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme 10 minút nakysnúť....
Dubákové rezne v sezame
Očistené hubové klobúky nakrájame na plátky hrubé asi 1 cm, osolíme a okoreníme. Každý postupne obalíme v...
Vyprážané šišky plnené šampiňónmi
Studené uvarené zemiaky nastrúhame, pridáme hrubú múku, vajcia, soľ a na cibuľke udusené a...
Sezamové žemličky
Naše obľúbené a zdravé, ideálne na oslavu namiesta chleba alebo len tak k syru a šunke....
Olivové koláčiky
Lístkové cesto vytvarujeme do obdĺžnika a rovnomerne potrieme krémom, zvinieme a nakrájame na pol centrimetrové kolieska...
Špenátové bonbóny
Dobré a hezké pohoštění. Množství surovin neuvádím, záleží na velikosti a množství kuliček...
Kôprový koláč s hlivou
Hlivu nakrájame a uvaríme v slanej vode spolu s rascou. Lístkové cesto rozvaľkáme a uložíme na...
Baguets el forn amb el tomata
V preklade zapekané bagetky s proscuittom a paradajkou. Toto katalánske jedlo jedia Katalánci ako predjedlo alebo...
Guľôčky z hnedej ryže a cukety s jogurtovou omáčkou
Jednoduchý vegetariánsky recept s hnedou ryžou SOS Brown a lahodným jogurtovým dipom. Ideálne ako predjedlo alebo...
Palacinky s pečenou tekvicou
Každá pekáreň je hrdá na chutné, kvalitné a často aj originálne koláče, chleby či zákusky. U nás však máme ešte...
Šalát z quinoy a pečenej tekvice
Quinou uvaríme podľa návodu na obale a necháme vychladiť. Tekvicu nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a...
Buraczki s česnekovou omáčkou
Při výběru červené řepy, dbáme na to, aby bulvy byly nepoškozené, jinak nám při...
Uhorkové suši
Keď budete pripravovať pohostenie, skúste túto jednoduchú pochúťku, ktorú raz dva nachystáte z čerstvej uhorky,...
Zeleninové čipsy
Vyskúšali ste už niekedy zeleninové čipsy? Sú naozaj vynikajúce....
Fazuľový závin
Z múky, oleja, soli, octu a vlažnej vody vypracujeme cesto, ktoré necháme v...
Paštétky
Pohostenie z lístkového cesta je vždy vďačné. Je rýchlo hotové a chutné. Vyskúšajte tieto paštétky,...
Lievanec s chrenovým krémom
Všetky suroviny na lievanec spolu vymiešame a necháme na teplom mieste podkysnúť, potom smažíme. Mascarpone...