Foto: zlota1
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Do misy vsypeme múku,do ktorej urobíme jamku.Do jamky nasypeme cukor,nalejeme teplé mlieko a rozdrobíme droždie.Počkáme na kvások.Hneď ako je kvások hotový,pridáme zbytok mlieka,olej a soľ.Vypracujeme hladké cesto,ktoré sa môže mierne lepiť.Necháme dobre vykysnúť,aj hodinku.
- 2
Pri čakaní na cesto si urobíme plnku.Zmäknuté maslo dáme do misky,pretlačíme k nemu všetok cesnak,pridáme žĺtky a soľ.Všetko skolu vymiešame dohladka,ak sa robia hrudky z masla,dáme na 10s do mikrovlnky a budeme mať hladkú plnku.
- 3
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku asi pol cm.Plnku natrieme na surové cesto a ztočíme do rolády.Roládu na konci potrieme bielkom,aby sa nám nerozpadávala.Roládu nakrájame na krúžky asi 1 cm široké.Trošku doformujeme do kolieska a kladieme na pekáč.Potrieme bielkom a podľa chuti posypeme sezamom,soľou,rascou...kto ma ako rád.
- 4
Trúbu rozohrejeme na cca 180c.Pečieme dozlatova,podľa typu rúry,cca 20 min.Dobrú chuť
- 5
Ako obmenu môžte k plnke pridať aj plátok šunky a syra,je to tiež super
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu