Inuškine cesnakové slimáčiky

zlota1 - bez fotkyzlota1, 27. septembra 2014
Inuškine cesnakové slimáčiky
Foto: zlota1
50
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g
100 ml
400 ml teplé
1 ks
3 ČL
2 ČL
Plnka:
250 g
2 ks
2 ČL
8-10 strúčikov




Postup

  1. 1

    Do misy vsypeme múku,do ktorej urobíme jamku.Do jamky nasypeme cukor,nalejeme teplé mlieko a rozdrobíme droždie.Počkáme na kvások.Hneď ako je kvások hotový,pridáme zbytok mlieka,olej a soľ.Vypracujeme hladké cesto,ktoré sa môže mierne lepiť.Necháme dobre vykysnúť,aj hodinku.

  2. 2

    Pri čakaní na cesto si urobíme plnku.Zmäknuté maslo dáme do misky,pretlačíme k nemu všetok cesnak,pridáme žĺtky a soľ.Všetko skolu vymiešame dohladka,ak sa robia hrudky z masla,dáme na 10s do mikrovlnky a budeme mať hladkú plnku.

  3. 3

    Vykysnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku asi pol cm.Plnku natrieme na surové cesto a ztočíme do rolády.Roládu na konci potrieme bielkom,aby sa nám nerozpadávala.Roládu nakrájame na krúžky asi 1 cm široké.Trošku doformujeme do kolieska a kladieme na pekáč.Potrieme bielkom a podľa chuti posypeme sezamom,soľou,rascou...kto ma ako rád.

    Inuškine cesnakové slimáčiky - obrázok 3
  4. 4

    Trúbu rozohrejeme na cca 180c.Pečieme dozlatova,podľa typu rúry,cca 20 min.Dobrú chuť

  5. 5

    Ako obmenu môžte k plnke pridať aj plátok šunky a syra,je to tiež super

Diskusia k receptu

ivav
Peknučké slimáčiky, robila som podobné.
1x zlota1




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia