Zemiakový koláč

thebloody016 - fotkathebloody016, 5. októbra 2011

mali sme prázdnu chladničku aj špajzu, tak som chcela spraviť niečo jednoduché a chutné zo surovín, čo sme doma mali a napadol ma tento Zobraziť celý popismali sme prázdnu chladničku aj špajzu, tak som chcela spraviť niečo jednoduché a chutné zo surovín, čo sme doma mali a napadol ma tento mamin recept, ale zdalo sa mi to strašne fádne, tak som ho trošku vylepšila a veľmi to mne a priateľovi chutilo.ospravedlňujem sa,ale bola to improvizácia, tak si presne nepamätám v akom množstve som použila suroviny. treba odhadom.

Suroviny

3-4 ks väčšie
2 ks veľké
3 ks
3-4 ks - strúčiky
2-3 ks




Postup

  1. 1

    Zemiaky, rajčiny, cibuľu nakrájame na kolieska. Na veľkej, hlbokej panvici (nie wok) osmažíme na olivovom oleji pár koliesok nakrájanej cibuľky. Keď cibuľka zozlatne začneme na dno panvice ukladať vrstvu zo zemiakov,posolíme,pokoreníme, na to dáme vrstvu cibule a na cibuľovú vrstvu uložíme vrstvu rajčín.

  2. 2

    Strúčiky cesnaku rozkrájame (NIE LISOVAŤ) na malé kúsky a posypeme rajčiny, na to nasypeme obidva syry nakrájané na malé kocky. Kúsok eidamu si necháme na strúhanie.Nasleduje opäť vrstva cibule a nakoniec konečná vrstva zemiakov.Posypeme soľou, korením a paprikou, zakryjeme pokrievkou a necháme dusiť.

  3. 3

    Keď zemiaky zmäknú, celý koláč zalejeme rozšľahanými vajíčkami (množstvo podľa potreby). Nakoniec posypeme strúhaným eidamom a môžeme ( ale nemusíme) šupnúť na chvíľu do rúry, aby sa syr troška pripiekol. Krájame na trojuholníčky.

Diskusia k receptu

mamatata2
Aká šikovná, vynašla si sa a s tým cesnakom to mohlo byť super.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia