Foto: monikah
Postup prípravy je trošku zložitejší, pretože sa musí váľkať. Ale stojí to za to, rožky boli naozaj dobré a môj syn si pochutnal. Recept Zobraziť celý popisPostup prípravy je trošku zložitejší, pretože sa musí váľkať. Ale stojí to za to, rožky boli naozaj dobré a môj syn si pochutnal. Recept som robila podľa receptu z hladkej múky, ktorý som dostala od kolegyne z práce, ten sem vložím tiež, ale ten je už pre lepkáčov.
porcií
na 200 °C
Suroviny
100 g |
|
20 g |
|
1/2 |
|
50 ml |
|
25 ml |
|
50 ml vlažné |
|
1/2 lyžice |
|
20 g Vivo |
|
Na potretie a posypanie: | |
1/2 lyžička |
|
75 g |
|
100 g strúhaný |
|
na potretie |
|
na posypanie |
|
|
Postup
-
1
Vo vlažnom mlieku rozmiešame droždie a cukor a necháme nakysnúť asi 10 minút.
- 2
Do misy dáme cukor, bezlepkovú múku, Acidko, polku vajíčka, olej a kvások( vykysnutý). Vypracujeme vláčne cesto mixérom a necháme kysnúť asi hodinu. (V rýchlokyske oveľa menej).
- 3
Vykysnuté cesto rozdelíme na 6 častí a vypracujeme 6 buchtičiek. Každú buchtičku vyváľkame na placku o priemere 24 cm. 5 placiek potrieme margarínom( roztopeným) zmiešaným so soľou a strúhaným syrom a poukladáme na seba tie placky. Ja som to robila tak , že som vyvaľkala, potrela roztopeným maslom, posolila, a posypala postrúhaným syrom. Nakoniec ide 6 placka, s ktorou zakryjeme boky, jemne popritláčame a pokrájame na 16 trojuholníkov. Vrch každej časti potrieme vajcom a stočíme od širšej strany. Stočený rožtek potrieme vajcom, posypeme syrom a hrubozrnnou soľou. Pečieme asi 15-20 minút pri teplote 200 stupňov.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu