Cibuľový kysnutý koláč

Márió Gombos
šéfkuchár hotela Orchidea vo Veľkom Mederi, 4. októbra 2015
Cibuľový kysnutý koláč
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Cibuli patrí pomyselná kráľovská koruna. Netvorí totiž len základ mnohých jedál, ale rovnako dobre a chutne zahrá aj úlohu hlavnej suroviny – plnená, vyprážaná, v podobe plnky či posýpky.

6
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
3 ks
40 g
1/2 kocky
150 ml
50 ml
1 kg
100 ml
50 g
1 čl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do vlažného mlieka pridáme cukor, droždie, posypeme múkou a necháme kypieť 15 – 20 minút. Pridáme múku, olivový olej roztopené maslo, jedno vajce a štipku soli. Cesto pomiešame a prikryté utierkou necháme hodinu stáť.

  2. 2

    Cibuľu v panvici opražíme dohneda, pridáme soľ a čierne korenie. Nastrúhame syr, pridáme 2 vajcia, cibuľu a všetko zamiešame.

  3. 3

    Jednou polovicou cesta vyložíme tortovú formu, pridáme cibuľovú náplň a druhou polovicou cesta to celé zakryjeme.

  4. 4

    Koláč pečieme v rúre pri 180 °C 25 – 30 minút. Podávame ako samostatné jedlo alebo ako prílohu k pečenému a ku grilovanému mäsu.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: