Cibuľový kysnutý koláč
šéfkuchár hotela Orchidea vo Veľkom Mederi, 4. októbra 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Cibuli patrí pomyselná kráľovská koruna. Netvorí totiž len základ mnohých jedál, ale rovnako dobre a chutne zahrá aj úlohu hlavnej suroviny – plnená, vyprážaná, Zobraziť celý popisCibuli patrí pomyselná kráľovská koruna. Netvorí totiž len základ mnohých jedál, ale rovnako dobre a chutne zahrá aj úlohu hlavnej suroviny – plnená, vyprážaná, v podobe plnky či posýpky.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Do vlažného mlieka pridáme cukor, droždie, posypeme múkou a necháme kypieť 15 – 20 minút. Pridáme múku, olivový olej roztopené maslo, jedno vajce a štipku soli. Cesto pomiešame a prikryté utierkou necháme hodinu stáť.
- 2
Cibuľu v panvici opražíme dohneda, pridáme soľ a čierne korenie. Nastrúhame syr, pridáme 2 vajcia, cibuľu a všetko zamiešame.
- 3
Jednou polovicou cesta vyložíme tortovú formu, pridáme cibuľovú náplň a druhou polovicou cesta to celé zakryjeme.
- 4
Koláč pečieme v rúre pri 180 °C 25 – 30 minút. Podávame ako samostatné jedlo alebo ako prílohu k pečenému a ku grilovanému mäsu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu