
Jagále koláče
Jagále koláče znamenajú v rómčine surové koláče :)... Naučila ma ich teta ked som bola decko,...

Krevetový toast
pretože mám rád krevety, dostal som na ne práve chuť a chcel som si rýchlo pochutiť...

Brokolicové toasty
Brokolici rozebrat na růžičky, které je potřeba pár minut oblanšírovat. Po několika minutách vyndat...

Plnený židovský husací krk podľa Jozefa Foldesa
Vkladám další recept na túto pochúťku od židovského šéfkuchára, ktorý sa sám vyjadril, že je...

Bezlepkové syrovo-salámové pagáče
Salámu nakrájame na jemno a zmiešame so všetkými ingredienciami na cesto. Kompaktné cesto zabalíme do fólie...

Smažené papriky
Smažené papriky jsou výborná chuťovka k pivu, vínu nebo jako svačina či večeře s čerstvým pečivem....

Plnené artičoky
Toto predjedlo som si vymyslela sama na jednu oslavu. Oslávencovi chutilo, ponúkam na vyskúšanie.

Tofu fašírky s nori riasou
Improvizácia z toho čo som mala k dispozícii a vydarilo sa :-)

Plnené zemiakové lodičky
Výrazná chuť nivy s jemnou chuťou tvarohu a opraženou slaninkou na vrchu pohladí chuťové bunky. Toto...

Pizza rožky
Pripravíme si kvások do ktorého pridáme soľ a cukor. Necháme nakysnúť v miske kyske.

Špenátový quiche s údeným lososom
Z múky, soli, jedného žĺtka a masla vypracujeme hladké cesto. Hotové cesto zabalíme do...

Placky zo zemiakovej slamy a ovčieho syra
Zemiakové placky, haruľa i šarišské „naľešňiki” v chutnej úprave od výmyslu sveta. Kto by ich...

Chléb v pikantním vajíčku
Když přijde ta hrozná doba, že chcete něco k večeři a nemělo by to být moc...

Originálna pletená syrová pizza z celozrnnej špaldovej múky
Mate radi pizzu? Tak tento recept si zamilujete. Nielen, že je originálna, ešte je...

Zemiakové pagáčiky
Zemiaky uvaríme v šupke, popučíme a pridáme maslo a múku, žĺtky, smotanu a soľ....

Bazalkové muffiny s kozím camembertom
O 2 dni Štedrý večer, každý sa teší na nejakú rybu, len moja dcéra ryby...

Mortadella
Mäso pomelieme, pridáme ostatné suroviny, dobre premiešame a dáme do chladničky odstáť na 12 hodín....

Plnka s mrkvovou a reďkovkovou vňaťou
Mrkvovú vňať zatiaľ u nás konzumoval len náš domáci ušatý miláčik. Nakoľko to väčšinou nestíha všetko...

Syrové šišky
Dostala som nový druh múky, tak som ju dnes aj hneď vyskúšala... volá sa , ,...

Štrúdľa plnená lososom
Výborná chuťovka či už ako samostatné alebo pokojne aj ako hlavné jedlo napríklad so zemiakovou kašou...

Slané oškvarkové placky
Dnes ja upršaný deň, von sa nedá ísť, tak som trochu piekla - slané škvarkové...

Domáce škvarky
U mäsiara si objednajte surové sadlo, na skúšku aspoň kilogram, ale podľa mojich skúseností vám to stačiť určite nebude....

Pita sendvič s portobellom a rukolou
… ja s mojou sme si už zvykli na redukovanú stravu a tak sme na raňajky ochutnali...

Dvoranský burger s tekvicovou plackou a cesnakovou majonézou
Každé ročné obdobie motivuje šéfkuchára preniesť sezónu na tanier. Jeseň je však u mňa jednotkou. V záhradách, sadoch a lesoch sa nájde veľa farebného a voňavého a všetko sa to dá premeniť na výnimočné jedlo....

Bryndzovník
Z múky, droždia, soli a žltkov pripravíme cesto. Necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto roztiahneme na vymastený plech. Na vrch...