Vysmážané mrkvové pagáče
Pagáče sa daju robit naozaj rôzne. Ci uz pecene v rure, alebo vysmážane :-) Vždy sa dá...
Tortilla s kačacími prsičkami na rozmaríne
Kačacie prsia nasolíme, kožu narežeme ostrým nožom do tvaru mriežky. Opečieme na horúcej panvici asi 5 minút...
Cibuľové palacinky
Dnes som si listovala knihu zeleninová kuchárka a padli mi do oka cibuľové palacinky. Cibuľu v...
Crostini s hubovým krémom
Dnes sme mali dôvod na oslavu, tak som spravila crostini s hubovým krémom. S pohárikom...
Cesnakové bagety
Cesnakové bagety sú výborné ku grilovaným dobrotám, ale aj k šalátu.
Fazuľový koláč so zemiakmi
Je to rýchla večera, recept som videla na nejakom televíznom kanáli.
Cibuľový chlieb s pikantnými mäsovými rezančekmi
Cibuľový chlieb: Pri príprave chleba postupujeme podľa základného receptu a pridáme doň praženú cibuľu. (Základný recept na...
Jemný cícerový hummus
Vynikajúci krémový dip z cícera je skvelou lahôdkou ku všetkým druhom chlebových placiek, alebo aj ako...
Viedenské slané šamrolky
recept je náš obľúbený a pečieme ho na vianočné sviatky, dá sa použiť ako teplé predjedlo
Zeleninový koláč
Tento recept som našla na zadnej strane špaldovej múky. Všetkým veľmi chutil, preto uverejňujem...
Slaný závin
Lístkove cesto potrieme kečupom, poukladáme šunku, syr, nivu. Zrolujeme a môžeme potrieť vajičko...
Žemlová nádivka s cuketou a špekem
Tak jsem zase tady, ale jsou to věci, které jsem dělal dříve, pokud bylo...
Hubový aspik so zeleninou
Vajcia uvaríme natvrdo, necháme vychladnúť a olúpeme. Huby scedíme a nakrájame nadrobno.
Kelové pesto
Pesto je originálne pripravované z bazalky, píniových orieškov, parmezánu, olivového oleja, soli, ...
Paradajky a cesto
Tak ma napadlo dat omacku pomodoro do listkoveho cesta a k tomu paradajkovo parmazanovy balzam na lyzicku....
Šalát v pizzovej miske
Cesto rozdelíme na štyri rovnaké časti a na ohňovzdornú misku dáme cesto, aby malo tvar misky...
Krehký hubový quiche
Slaný hubový koláč z celozrnnej špaldovej múky s tvarohovo-smotanovou náplňou. Huby môžeme zvoliť podľa vlastného výberu,...
Strapatá haruľka
Zemiaky nastrúhame na hrubé rezance, primiešame k nim müsli s ovocím.
Pitta di patate - Zemiaková pitta
Ide o recept je typický pre talianske mesto Salento, ktoré sa nachádza v regióne Apúlia. Etymologický...