Slaný závin
Lístkove cesto potrieme kečupom, poukladáme šunku, syr, nivu. Zrolujeme a môžeme potrieť vajičko...
Paradajky a cesto
Tak ma napadlo dat omacku pomodoro do listkoveho cesta a k tomu paradajkovo parmazanovy balzam na lyzicku....
Žemlová nádivka s cuketou a špekem
Tak jsem zase tady, ale jsou to věci, které jsem dělal dříve, pokud bylo...
Pitta di patate - Zemiaková pitta
Ide o recept je typický pre talianske mesto Salento, ktoré sa nachádza v regióne Apúlia. Etymologický...
Kelové pesto
Pesto je originálne pripravované z bazalky, píniových orieškov, parmezánu, olivového oleja, soli, ...
Šalát v pizzovej miske
Cesto rozdelíme na štyri rovnaké časti a na ohňovzdornú misku dáme cesto, aby malo tvar misky...
Palacinky na slano
Tento recept je výborný. Vymyslela ho moja kamarátka a je naozaj chutný.
Chutná pizza
Urobime si kvasok voda droždie. Do misy dame muku olej sol a kvasok pridame vodu a...
Krevetovo–zeleninový aspik s pórkom
Najprv si uvaríme zeleninový vývar z mrkvy a petržlenu. Panvičku rozpálime a rozpustíme maslo, na...
Strapatá haruľka
Zemiaky nastrúhame na hrubé rezance, primiešame k nim müsli s ovocím.
Tortilla s kačacími prsičkami na rozmaríne
Kačacie prsia nasolíme, kožu narežeme ostrým nožom do tvaru mriežky. Opečieme na horúcej panvici asi 5 minút...
Amuse-bouche po grécky
od minulého leta, kedy som bola opäť raz v Turecku, snívam o najlepších vyprážaných kalamároch,...
Hubový aspik so zeleninou
Vajcia uvaríme natvrdo, necháme vychladnúť a olúpeme. Huby scedíme a nakrájame nadrobno.
Olive ascolane
Vyborna dobrotka v slovenskej kuchyni nie velmi znama ale zarucene ocari jej chut dokonca aj hosti ktory...
Zemiaková haruľa s oštiepkom
Do očistených postrúhaných zemiakov dáme vajce, múku, soľ, mleté čierne korenie a dobre premiešame....
Slané tvarohové kúsky
Suroviny zamiesime, vyvaľkáme na hrúbku asi 0, 5 cm, povykrajujeme rôzne kúsky, potrieme rozšľahaným žĺtkom a posypeme makom,...
Zeleninová roláda s nivovou omáčkou
Uvarené zemiaky zomelieme, pridáme vajcia, soľ, múku, zamiešame a vytvarujeme cesto.
Slaná štrúdľa s hlávkovou kapustou a so slaninou
Štrúdle a záviny poznáme a pripravujeme väčšinou nasladko. Ale aj slané majú svoje čaro. Môžeme...