Foto: merrycherry
Jagále koláče znamenajú v rómčine surové koláče :)... Naučila ma ich teta ked som bola decko, že vraj ich pripravovali starí rómovia ako chudobné Zobraziť celý popisJagále koláče znamenajú v rómčine surové koláče :)... Naučila ma ich teta ked som bola decko, že vraj ich pripravovali starí rómovia ako chudobné jedlo...
príprava
Postup
-
1
Nepišem gramáž surovín, robím to od oka. Kľudne si dajte hrnček múky, trošku soli a vody toľko aby vám vzniklo cesto, ktoré sa nelepí.
- 2
Spracujte ho rukami, poprášte múkou a vyváľkajte na tenko. Samozrejme stále si pomáhame múkou, aby sa nám pri váľkaní nelepilo.
- 3
Ja robím na tenko cca 0,5 až 1 cm. Povykrajujem radielkom na kocky.
- 4
Dáme si zohriať olej a opekáme z oboch strán kým nechytia farbu. Čím tenšie si cesto vyváľkate, tým budú chrumkavejšie :)
- 5
No a hotovo..Dáme odkvapkať na servítku, posolíme a podávame teplé :) Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@malroxa .. dakujem :)..my doma moc nevaríme rómske jedlá, popravde moc ich nepoznám a to, čo poznám mi nechutí :D...mne príde rómska kuchyňa kaloricko-mastná :)))
@ mariamka..dakujem za milé slová :) no snažím sa žiť inak ako vačšina rómov..čiže aj študovať a stále sa učiť nové veci :)
Takéto som ešte nevidela, ani o nich nepočula. Páčia sa mi, dúfam, že pridáš viac receptov. A páčiš sa mi aj ty, veľmi pekná fotografia.