Buritos s tekvicovo-avokádovou plnkou
Jozef Popelka
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Pepper Inn v Šali, 25. júla 2019
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Pepper Inn v Šali, 25. júla 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Ryžu uvaríme v osolenej vode domäkka, necháme vychladnúť.
- 2
Tekvicu očistíme, nakrájame na väčšie kúsky, osolíme, okoreníme a pečieme domäkka v rúre rozohriatej na 160 °C asi 20 minút, necháme vychladnúť. Avokádo očistíme, nakrájame na väčšie kúsky a pokvapkáme citrónovou šťavou.
- 3
Na suchej panvici opečieme tortilly z oboch strán. Na opečenú tortilu striedavo naukladáme jednotlivé suroviny, aby pri reze vznikla pekná mozaika, posypeme nakrájanou koriandrovou a petržlenovou vňaťou, zrolujeme a prekrojíme na polovicu. Podávame na listovom šaláte, ktorý sme dochutili soľou, korením, citrónovou šťavou a olivovým olejom.
Tiež plnené tortilly:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu