Buritos s tekvicovo-avokádovou plnkou

Jozef Popelka
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Pepper Inn v Šali, 25. júla 2019 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Buritos s tekvicovo-avokádovou plnkouFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 min
príprava

Suroviny

TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Ryžu uvaríme v osolenej vode domäkka, necháme vychladnúť.

  2. 2

    Tekvicu očistíme, nakrájame na väčšie kúsky, osolíme, okoreníme a pečieme domäkka v rúre rozohriatej na 160 °C asi 20 minút, necháme vychladnúť. Avokádo očistíme, nakrájame na väčšie kúsky a pokvapkáme citrónovou šťavou.

  3. 3

    Na suchej panvici opečieme tortilly z oboch strán. Na opečenú tortilu striedavo naukladáme jednotlivé suroviny, aby pri reze vznikla pekná mozaika, posypeme nakrájanou koriandrovou a petržlenovou vňaťou, zrolujeme a prekrojíme na polovicu. Podávame na listovom šaláte, ktorý sme dochutili soľou, korením, citrónovou šťavou a olivovým olejom.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist