Koniec sezóny

johny46 - fotkajohny46, 13. septembra 2013
Koniec sezóny
Foto: johny46

Koniec leta sa nezadržateľne blíži a keďže opekačiek a guľášov bolo dosť a mne sa na víkend prihlásili na návštevu dobrí známi, rozhodol som sa ukončiť tohtoročnú sezónu na studeno. Syry má väčšina ľudí rád aj keď sú nekresťansky drahé, tak som urobil syrovú obloženú misu. Asi bola dobrá, lebo takmer nič neostalo. A aby to nebolo také chudobné a aby - vydalo-, tak som ako predjedlo pripravil sushi.

100 minút
príprava

Postup

  1. 1

    Keďže naposledy som mal dosť pripomienok ohľadom postupu, tak uvediem celý postup krok za krokom. Aspoň sa teda vynasnažím. Tak teda najprv som urobil podnos, alebo odborne plató. Potreboval som niečo väčšie, aby sa tam toho zmestilo dosť, no aj tak to vyšlo len tak tak, aj keď malo priemer 60 cm. Aby to bolo zaujímavejšie dal som to otáčavé. Má to svoj efekt. Nemusíte sa namáhať, jednoducho si otočíte plató a vyberiete si čo chcete.

    Koniec sezóny - obrázok 1
  2. 2

    Keďže som nezohnal tak veľkú podložku, musel som kraj podnosu vyložiť baby šalátom, aby sa potraviny neukladali priamo na drevo.

    Koniec sezóny - obrázok 2
  3. 3

    Začal som ananásom, ktorý som ozdobne upravil a pridal som hrozno. Použil som červené kôli farebnému kontrastu.

    Koniec sezóny - obrázok 3
  4. 4

    Začneme ukladať syry. Ja som použil 16 druhov.

    Koniec sezóny - obrázok 4
  5. 5

    Aby to nebol len čistý syr, na spestrenie chuti pridáme trochu šunky. Ja som potreboval urobiť akože nejaké hniezdo kde bude sedieť labuť.

    Koniec sezóny - obrázok 5
  6. 6

    Postupne ukladáme ingrediencie ako nám vyhovuje, aby to malo nejaký kompaktný vzhľad.

    Koniec sezóny - obrázok 6
  7. 7

    A dokladáme.....

    Koniec sezóny - obrázok 7
  8. 8

    ...a dokladáme...

    Koniec sezóny - obrázok 8
  9. 9

    ... a dokladáme podľa fantázie kým to nie je hotové.

    Koniec sezóny - obrázok 9
  10. 10

    Na sushi som si pripravil ingrediencie a urobil som viac druhov. Na nete je ich nespočetné množstvo, no ja som urobil tie, ktoré nám najviac chutia.

    Koniec sezóny - obrázok 10
  11. 11

    Sushi maki, futomaki, nigiri a kalifornské rolky

    Koniec sezóny - obrázok 11
  12. 12

    Sushi podávame s wasabi, sójovou omáčkou a nakladaným zázvorom na prečistenie chuti. Teda takto na studeno sme ukončili grilovaciu sezónu 2013. Počasie nám prialo aj keď na podnose to vyzeralo, ako keby sa tade prehnal hurikán . Vyčistené- vymetené.

Diskusia k receptu

25 komentárov k receptu
jeeej..to je umelecké dielo...koľko len trpezlivosti a fantázie to chcelo...ty si dáky staviteľ..krásneho a dobrého jedla stvoriteľ..
a ešte si vybavil aj počasie..!!!aspoň že si tu verecháč oči popasie..
veru-koniec leta je tu...zbohom dáva nášmu svetu..
vitaj jeseň!
niet čo dodať :) ...pastva nielen pre oči :) slinky sa mi zbiehajú...ako @klaura píše, ukladám pre inšpirace :) a Tebe prajem mnoho skvelých nápadov a nevyčerpateľnú studnicu fantázie
Krásne !!!!!!! Nádherne uložené / nie nahádzané /,farebne zladené,je to naozaj kulinársky ale aj estetický zážitok.Veľmi sa mi to páči.Si šikovný a naozaj s vkusom pre rovnováhu aj na tanieri.
Je to velmi pekne a vdaka aj za postup, niekedy sa zide, aj na nieco mozno jednoduchsie, pana beka 16 druhov syra, hm, kedy mas dalsi navstevny den? :)
Všetky chute sveta:-).....a pôžitok nielen pre chuť ale aj pre oči. Len škoda, ešte som čakala, kedy pripláve tá labuť (jej stvorenie), ale aj tak vďaka.

Pridaj komentár k receptu: