
Prsia z perličky v medovej omáčke
Prsia s kosťou umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme a dáme kožou nadol na rozpálený olej....

Zelerový šalát s papájou
Jednu ošúpanú šalotku a 2 strúčiky cesnaku nakrájame na plátky a v panvici ich opražíme na rozohriatom...

Ryžová štrúdľa
Zostala nám od včera ryža v mlieku a dnes sme mali chuť na niečo sladké... využila som...

Rýchly redkvičkový šalát s domácimi baraními rohami
výborný na letné a jarné horúce dni a recept na baranie rohy mám od svojho dedka

Ražniči z prsíčiek v slaninovom kabátiku
Kuracie mäso nakrájame na rovnaké 2 – 3 cm kocky.

Vegetariánska klobásová zmes
Slnečnicové, tekvicové semienka a sušené rajčiny na noc namočíme do studenej vody

Slávky s fazuľou
Ak by mi niekto povedal, že pripravil morské plody s fazuľou, tak sa minimálne pousmejem....

Ovocné želé s bielym vínom
Ak sa vám zdajú koláče príliš obyčajné, vyskúšajte osviežujúci dezert v neodolateľnej kombinácii s čerstvým...

Moravanka do šalátov
Moravanku zaváram každý rok. Je to výborný polotovar do šalátov. Trocha to dá viac práce, ...

Plnené zemiaky s letnou zeleninou
Zemiaky z minuloročnej úrody musím čím skôr spotrebovať, takže robím jedlá, v ktorých sa dajú...

Slivkovo-maková špirála
Kedže mi ostalo pár slivák z mrvaničkového koláča a kúsok cesta z neho, ktorý som robila...

Kuracie prsia plnené jaternicou, prošutom a vyprážané v kukuričnej strúhanke
Dnešný sobotný obed z kuracích prsíčiek, ktoré som plnila upečenou jaternicou a potom vyprážala v trojobale...

Vianočný džem
Vynikajúci a rýchlo pripravený džem vonia aj chutí ako varené vínko. Môžete ho pripraviť ako sladký...

Mäsová štrúdľa s hríbovou omáčkou
Z múky, oleja, trochy soli a vlažnej vody vypracujte cesto. Prikryte ho a nechajte...

Kotlety Chuaracha
Na Labužníku se kdysi objevil tento mexický recept na kotlety Chuaracha, ale všiml jsem si jej...

Ředkvičky s vařeným bílkem v dipu
Záměrně v názvu nespecifikuji dip, protože ne každý rád, či používá majolku nebo tatarku...

Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Hliva, kuriatka a shitake huby sa budú perfektne hodiť k teľacím kotletám.

Étonská zmes II.
Mno... možno sa wám toto bude asi zdať ako jedlo ktoré (slušne powedané) robí na záchode...

Vyprážané rezne z dvoch druhov mäsa
Z bravčovej krkovičky a z kuracích pŕs nakrájame 8 rovnakých rezňov, ktoré rozklepeme. Obidva druhy...

Slaninkové tvarohové rezance
Rezance: z múky, vajec, vody a soli vypracujeme hladké cesto, ktoré rozvaľkáme a nakrájame...

Šampiňónová polievočka s mladým špenátom
Rychlosť je pre vačšinu z nás veľmi dôležitá a tak vedieť, že v kuchyni nestrávite celú...

Tvarohovo-syrové tulipány
Veľmi chutné, a v tomto recepte môžete tvaroh nahradiť pyré zemiakmi...

Hovädzí jazyk s hrozienkovou omáčkou
Gastronómia vždy cestovala. A tak nám v strede a na východe Európy zmiešala chute, zvyky i kombinácie. Naštastie však v každej...