45 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
| Kvások: | |
| 300 ml |
|
| 1/2 ks |
|
| 1 KL |
|
| 1 PL |
|
| Cesto: | |
| 550 g |
|
| 2 |
|
| 2 KL |
|
| 1 KL |
|
| 1 KL |
|
| 1 PL |
|
| 1 PL |
|
| 1 PL |
|
| Slaná voda: | |
| 50 ml |
|
| 1/2 KL |
|
Postup
-
1
Kvások:vodu,cukor,droždie a múku zamiešame a necháme kysnúť.
- 2
Pripravíme si suroviny na cesto,pridáme kvások,poriadne vymiesime a dáme na plech s papierom na pečenie.Potreme slanou vodou a necháme na teplom mieste pod utierkou kysnúť asi 45 minút.
- 3
Vykysnuté cesto dáme piecť do predhrietej rúry na 250°C/10 minút potom znížime teplotu na 200°C a pečieme ešte 35 minút.Počas pečenia to krásne rozvoniava :)
- 4
Po upečení natreme ešte raz slanou vodou a dáme na mriežku vychladnúť.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu