Foto: renka73
45 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
Kvások: | |
300 ml |
|
1/2 ks |
|
1 KL |
|
1 PL |
|
Cesto: | |
550 g |
|
2 |
|
2 KL |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
Slaná voda: | |
50 ml |
|
1/2 KL |
|
Postup
-
1
Kvások:vodu,cukor,droždie a múku zamiešame a necháme kysnúť.
- 2
Pripravíme si suroviny na cesto,pridáme kvások,poriadne vymiesime a dáme na plech s papierom na pečenie.Potreme slanou vodou a necháme na teplom mieste pod utierkou kysnúť asi 45 minút.
- 3
Vykysnuté cesto dáme piecť do predhrietej rúry na 250°C/10 minút potom znížime teplotu na 200°C a pečieme ešte 35 minút.Počas pečenia to krásne rozvoniava :)
- 4
Po upečení natreme ešte raz slanou vodou a dáme na mriežku vychladnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu