Foto: elisticka
Aby aj naši celiatici mali niečo výborné na stole na Vianoce tak som upravila recept ktorý som robila dávno a bol vynikajúci.Recept bol na Zobraziť celý popisAby aj naši celiatici mali niečo výborné na stole na Vianoce tak som upravila recept ktorý som robila dávno a bol vynikajúci.Recept bol na veľký plech a kedže som to chcela urobiť v novej forme hviezdice z výhry na vareche tak som ešte urobila aj srdiečko...
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
200 g |
|
5 ks |
|
200 g |
|
50 ml |
|
50 ml |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
plnka: | |
200 ml |
|
300 g |
|
200 g |
|
250 g |
|
poleva: | |
100 g |
|
50 g |
|
na ozdobu +marcipán |
|
Postup
-
1
pripravíme si všetko potrebné na pečenie
-
2
odvážime si múku
-
3
žľtka s cukrom vymiešame do peny pridáme olej a vodu a vymixujeme z bielok urobíme sneh
-
4
do žľtkovej peny vmixujeme na 1.stupni zmes múky a pridáme jemne už ručne sneh
-
5
cesto rozdelíme asi tak na polovicu a dáme do formy silikonovej a srdiečkovej piecť na 180 st.asi 35 minút
-
6
zakiaľ sa pečie cesto urobíme si plnku ..dáme variť mlieko s cukrom a pridáme kokos a povaríme
-
7
do vychladnutého kokosu pridáme maslo a vymixujeme plnku
-
8
na vychladnuté korpusy natrieme plnku
-
9
urobíme si polevu z čokolády a cery
-
10
a na polevu posypene kokos a povykrajované marcipánové ozdoby..
-
11
a môžeme ochutnávať.-)) kedže som nemala čas ju dať stuhnúť tak je výkroj troška "nekvalitný" :-) ale chutí vynikajúco ak by ste chceli klasiku tortu alebo rezy tak múku dajte polohrubú a čokoládu várovú...dobrú chuť prajem:-))
krásna