
Tekvicovo-gaštanová polievka
Je sezóna tekvičiek, ktoré neodmysliteľne patria k jeseni a pre mňa sa tak isto neodmysliteľne s...

Bezlepková dvojfarebná vianočka vo forme
Jednoduchá príprava dvojfarebnej vianočky v silikónovej forme.

Pulao s cícerom
Suseny cicer si na noc namociem. Rano ho preplachneme a dame do tlakoveho hrnca. Zalejeme...

Palacinky zo špaldovej múky s kapustovou tofu plnkou
Hríby vopred namočíme do horúcej vody aspoň na hodinu, aby zmäkli. Mlieko, múku a...

Kuracie v cibuľovej marináde
Maso umyjeme, trocha vysušíme, pokrájame na menšie kúsky a vložíme do misky. Pridáme olej,...

Pytt i panna po našom
Dnes som plánovala na večeru robiť gnocchi, preto som si ráno uvarila zemiaky. Môj zámer...

Mokka-sušienky
Vyberám, čo upečiem na vianočný stôl. Prišiel mi tento receptík pod ruky - mám ho...

Špagety a špenát z balkóna
táto jar je priaznivá k mojim balkónovým experimentom a z tohto mám zvlášť veľkú radosť...

Polévka z pečeného květáku
Tuto polévku máme doma velmi rádi, patří mezi naše nejoblíbenější, tak se o recept chci...

Štrúdľa plnená lososom
Výborná chuťovka či už ako samostatné alebo pokojne aj ako hlavné jedlo napríklad so zemiakovou kašou...

Želé s jablkami a bielym vínom
Ak sa vám zdajú koláče príliš obyčajné, vyskúšajte osviežujúci dezert v neodolateľnej kombinácii s čerstvým...

morčacie prsia s májovou bryndzou a jarným dipom
vyskúšala som kombináciu masa a bryndze... a mňamky :D

Grilované kalmáry so zeleninou a pikantnou omáčkou
Kalmáry prekrojíme, ľahko naklepeme, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a necháme asi 1 hodinu...

Neobjednaná novoročná tortička
To vám bolo takto! :D Idem reku napiecť perník... pripravím si suroviny na perník... použijem suroviny na...

Tofu guľky
Inšpiráciu na tento recept mám odtiaľto z varechy (len ho už neviem nájsť :-( ). Podľa...

Kelová polievka
Mala som strasnu chut na polievku a zvysny kel a vznikla tato polievocka :)

Ovocné gule
Mám veľmi rada sladké jedlá a toto je veľmi nenáročné na prípravu a čas, takže pre...

Zdravý koláč z rogaču a prosa
Koláč sa robí z múky zo svätojánskeho chleba (rohovníka obyčajného) a múky z prosa.

Jablkové košíčky
Gastronomické trendy ženú cukrárov vpred – vymýšľať stále nové dezerty, postupy, kombinácie. Koniec koncov „tvorenie" je...

Teľací wellington s hríbovým fášom a so zemiakovou kašou
Nakrájané očistené zemiaky uvaríme v osolenej vode domäkka. Zemiaky scedíme, pridáme ohriate mlieko s maslom a...

Cuketové carpaccio a wasabi pyré k tuniakovi
Tuniaka očistíme a rozrežeme na 4 rovnaké časti. Osolíme, okoreníme a obalíme v podrvenom zelenom...

Smažené papriky
Smažené papriky jsou výborná chuťovka k pivu, vínu nebo jako svačina či večeře s čerstvým pečivem....