Kuracie karí na pakistansky spôsob
Vojtech Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 13. augusta 2012
šéfkuchár spoločnosti Metro, 13. augusta 2012
Foto: Luca Bisconti z knihy Vojto Artz U vás doma
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks, celé |
|
Marináda: | |
2 PL |
|
3 PL |
|
3 PL |
|
1 čl |
|
|
|
1 ks |
|
2 PL |
|
4 strúčiky |
|
1,5 pl, nasekaný |
|
2 stredne veľké |
|
4 ks |
|
|
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Kurča očistíme, stiahneme z kože a nasekáme na menšie porcie. Dáme marinovať do pripravenej marinády z kečupu, sójovej omáčky, soli, koreniacej zmesi, čili a oleja.
- 2
Do woku alebo kastróla dáme olej, pridáme nasekaný cesnak, najemno nakrájaný zázvor a 1/3 najemno nakrájanej cibule. Necháme restovať do hneda, pridáme porcie kurčaťa a ďalej restujeme. Podlejeme vodou alebo vývarom a dusíme asi 30 minút.
- 3
Paradajky a ostatok cibule nakrájame na hrubšie mesiačiky a dusíme spolu ešte 5 minút. Odstavíme a pridáme nahrubo nasekaný čerstvý koriander. Podávame s arabským chlebom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
žiaden kečup ani sójovka - to ozaj nie sú typické zložky pakistanskej kuchyne.