Kuracie karí na pakistansky spôsob

Vojtech Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 13. augusta 2012
Kuracie karí na pakistansky spôsob
Foto: Luca Bisconti z knihy Vojto Artz U vás doma
4
porcie
20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks, celé
Marináda:
2 PL
3 PL
3 PL
1 čl
1 ks
2 PL
4 strúčiky
1,5 pl, nasekaný
2 stredne veľké
4 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    Kurča očistíme, stiahneme z kože a nasekáme na menšie porcie. Dáme marinovať do pripravenej marinády z kečupu, sójovej omáčky, soli, koreniacej zmesi, čili a oleja.

  2. 2

    Do woku alebo kastróla dáme olej, pridáme nasekaný cesnak, najemno nakrájaný zázvor a 1/3 najemno nakrájanej cibule. Necháme restovať do hneda, pridáme porcie kurčaťa a ďalej restujeme. Podlejeme vodou alebo vývarom a dusíme asi 30 minút.

  3. 3

    Paradajky a ostatok cibule nakrájame na hrubšie mesiačiky a dusíme spolu ešte 5 minút. Odstavíme a pridáme nahrubo nasekaný čerstvý koriander. Podávame s arabským chlebom.

Diskusia k receptu

michsamant
hm, neviem ci pakistansky, vyzera to skor ako polievka :) ale fotka sa mi paci




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia