Chléb v pikantním vajíčku fotorecept

klukodvody - fotkaklukodvody, 3. marca 2016

Když přijde ta hrozná doba, že chcete něco k večeři a nemělo by to být moc těžké na noc a máte chuť na něco Zobraziť celý popisKdyž přijde ta hrozná doba, že chcete něco k večeři a nemělo by to být moc těžké na noc a máte chuť na něco a nevíte na co a ani nemáte náladu dlouho být v kuchyni a koukáte a přemýšlíte co, tak si možná, jako já, vzpomenete na klasiku mnohokrát upravovanou, chválenou i zatracovanou. Netvrdím, že je to zrovna dieta, ale dá se to sníst i večer a pak si řeknete: no dobré to bylo, ale neměl bych. Ale to už je jedno v břiše jak v pokojíčku, no a když si dobře vyčistím zuby, tak i v puse.

5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
3 strúčiky
1 čl (podľa chuti)




Postup

  1. 1

    Připravíme si jako vždy u mně suroviny. Já si vše připravím, špinavé umyji, uklidím a pokračuji. Žena říká, že to není normální, jak pořád cmrndám vodu, ale já jinak neumím.

    Chléb v pikantním vajíčku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vše si dobře rozšleháme a přidáme asi 1 dcl vody.

    Chléb v pikantním vajíčku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakrájíme si chléb ne na moc silné krajíčky.

    Chléb v pikantním vajíčku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pěkně po obou stranách namočíme v rozšlehaných vejcích.

    Chléb v pikantním vajíčku (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A smažíme.

    Chléb v pikantním vajíčku (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dáme okapat na ubrousek. Tipy : povrch můžeme potřít hořčicí a posypat nasekanou cibulkou, nebo dozdobit feferonkou. Nebo můžeme udělat ještě ostřejší a více česneku a posypat strouhaným uzeným sýrem, ale to nedoporučuji večer, když dýcháte na partnera a nebo mu chcete dát pusu na dobrou noc. Nám stačí okapání hotových chlebů na ubrousek, ale je možné je samozřejmě osušit papírovou utěrkou. A to je vše.

    Chléb v pikantním vajíčku (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

smejkad
chilli u nas nie, ale s tym cesnakom skusim, moze to byt fajnove a ja si dam aj ten syr ako sa poznam :-))))
radost
výborná..voňavá večera..manžel má rád..
evanaaa
Ja som si v takýchto ochutených vajíčkach máčala a vyprážala knedle, ktoré mi zostali od obeda. Hlavne ten cesnak, niekedy aj trocha pažítky a chilly v prášku.
klukodvody
No já to dneska na žádost manželky zopakoval. Je to rychlé, levné a ne příliš těžké a tak ať Vám chutná.
bembo
My tomu hovoríme "bundáskenyér".robil som aj z cesnakom,aj bez.keď opekám druhú stranu na tú už opečenú dám strúhaný syr,ktorý sa pekne roztečie,a nakoniec namažem pikantnou paprikovou pomazánkou.takto sa zúžitkuje aj starý chlieb,a ešte má človek aj výborný fruštik.vyskúšam aj podľa Teba,tak,že dám všetko hneď do vajíčka
danda3
Mňam, najlepšia večera a u nás najčastejšia, keď nás bolo viac, s tým čili vyskúšam, vtedy som také pálivé nerobila. A máš pravdu, horčia + cibuľa, s tým nám chlebík chutil najlepšie, ja ešte nakrájam nakladané uhorky a kápiu. Pamätám sa, ako sa u nás zišlo viac ľudí ako je zvykom, syn mal pozvaného kamaráta, druhý syn priateľku, a v špajzi len starší chlieb a v chladničke vajcia. Vtedy som asi urobila rekord vo vysmážaní tejto dobroty, ale nie tom som chcela, nastrela som na stôl, ako keby sme mali nejaké slávnostné jedlo, urobila k tomu čaj a chutilo veľmi, po chleboch sa len tak zaprášilo.
klukodvody
Jsem rád, že jsem oživil starý známý recept na super jsednoduché jídlo a děkuji za komentáře.
laurisia
Ja nedávam cesnak, ale provensálske korenie - odporúčam vyskúšať
veronikkka
ahoj, však máš môj mail, ak náhodou ho nemáš, tak poprosím redakciu, aby Ti ho poslala, ak súhlasíš.
TS nefunguje.
klukodvody
Laurisia děkuji za radu ohledně provensálského koření, vím že je vynikající, ale je v něm tymián a já ho nemohu, způsobuje mně značné problémy.
vladkaku
jeeej, super nápad, my si do chlebíka urobíme krúžok , doňho dávame vajíčko a potrieme paštétou - to ako večera, skúste - výbornééé, raňajky si urobíme takto , vďaka...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia