Treska s karfiolovým pyré, so špargľou a šampiňónmi
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Pepper Inn v Šali, 22. júla 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Fenikel, paradajky, karfiol, listový šalát, reďkovky a paprika tých najrôznejších farieb a tvarov, kaleráb, mrkva, hrášok, uhorka, tekvica, patizón, vodnica, cuketa, špenát a baklažán, no a k Zobraziť celý popisFenikel, paradajky, karfiol, listový šalát, reďkovky a paprika tých najrôznejších farieb a tvarov, kaleráb, mrkva, hrášok, uhorka, tekvica, patizón, vodnica, cuketa, špenát a baklažán, no a k tomu rôzne odrody cibule... Veru neviem, ktorú zeleninu by som korunoval za jej výsosť. Teším sa, že sme jej prišli všetci na chuť. Dáva nám to nekonečný priestor pre kreativitu a zdravé odľahčovanie jedál.
porcie
príprava
Postup
-
1
Na rozohriatom masle s trochou olivového oleja najprv sprudka opečieme osolenú a okorenenú tresku z každej strany a potom pomaly dopekáme. Hotovú tresku vyberieme a udržiavame teplú do podávania. Do masla pridáme rozpučený strúčik cesnaku a estragón, podľa potreby dosolíme a zmesou polejeme tresku.
- 2
Na cibuľke s trochou masla orestujeme ružičky karfiolu spolu s nakrájanými zemiakmi, osolíme, podlejeme smotanou a dusíme domäkka. Potom tekutinu zlejeme a karfiol so zemiakmi rozmixujeme v mixéri dohladka. Očistené šampiňóny nakrájame a orestujeme na masle dozlatista, osolíme. Očistenú špargľu blanšírujeme v osolenej vode al dente, potom ju vyberieme a ochutíme rozpusteným maslom.
- 3
Na tanier roztiahneme karfiolové pyré, naaranžujeme pripravenú špargľu a šampiňóny, navrch položíme opečenú tresku a prelejeme estragónovým maslom.
Tiež treska:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu