
Dvoubarevný kváskový chlebík
Původní recept je na Pekárnománii Musím poctivě přiznat, že zabarvení vzniklo jen pro oko, ...

Bylinkový tvaroh ako dip
Čerstvé bylinky podľa vlastnej chuti umyjeme, osušíme a nasekáme nadrobno, pridáme nadrobno nasekanú mladú cibuľku a jednu...

Nivové suflé
Tvaroh, smetanu, sůl a pepř, vejce, nivu - vše ušleháme metlou. Vmícháme...

Prívarok z mladej púpavy v bešamelovej omáčke
Variant omáčky s čisto púpavovou zložkou. Naša milovaná babička lady Ann, ju síce používala iba...

Syrové trojuholníčky
Cez sviatky mnohé z nás varia mäsové vývary, ponúkam tieto syrové trojuholníčky ako alternatívu za klasické slížiky....

Cviklové „carpaccio” s nakladaným cesnakom
Nakladaný cesnak: Zo surovín okrem cesnaku uvaríme rozvar a necháme ho vychladnúť. Spolu s cesnakom ho...

Sladkokyslé cukiny
Nálev pripravíme tak, že zmiešame vodu, ocot, cukor a deko, povaríme 5 minút...

Kečup od Lydky
Recept mám od dobrej kamarátky, u nás je veľmi obľúbený, varím ho už asi desať rokov....

Zelerový šalát
Jeden stredne veľký zeler nastrúhame na jemno, tiež jablka nastrúham, pridáme syr a dobre premiešame. Pridáme...

Knedličky z celozrnných rožkov a údeného tofu
Výborne sa hodia do krémových polievok alebo so zeleninovým šalátom či dresingom.

Štipľavá pochutina
Túto pochutinu pripravujem v jeseni, keď sú všetky ingrediencie a používam ju počas potreby ako prídavok...

Slaninová knedľa s údeným mäsom
Dve a pol žemle rozkrájame na kocky a polejeme 10 PL studeného mlieka. Na kocky nakrájanú...

Langoše od známej
pripravíme si kvások - mlieko si ohrejeme pridame cukor a nechame kvasok nakvasit navažime si múku , ...

Grécka ryža s citrónom (príloha)
Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Vynikajúca príloha gréckeho pôvodu, ktorá rozvonia každé jedlo....

Horúci kumkvatový džem s likérom
Rozštvrtené a vykôstkované citrusy zalejeme pomarančovým freshom, necháme zovrieť a varíme na miernom plameni asi 20 minút. Pridáme...

Rajská omáčka s neviditeľnou zeleninou
Tato omacka sa da jest na 2 sposoby bud ako polievka alebo ako omacka s cestovinou... je...

Jogurtové placky
Stačia štyri obyčajné suroviny a raz dva pripravíte výbornú prílohu k pečenému či dusenému mäsu aj na grilovačku....

Gorgonzolové pesto s rukolou
V mažiari utlčieme šalotku s troškou hrubej soli. Postupne pridáme orechy, rukolu, syr a...

Smažené kolieska zo sladkých zemiakov
Jarné oranžové plátky sladkých zemiakov potreté zmesou korenia sa smažia dozlata a nachrumkavo. Pár kvapiek limetky...

Cibuľový prívarok bez múky
Zemiaky umyjeme, prepolíme, dáme na malý pekáč trochu vymastený, pečieme v rúre asi 50...

Jemná sardelová omáčka
Najprv si pripravíme sardelové maslo: sardely zbavíme chrbtice a jemne nožom vymiešame s 20 g masla...

Brokolica so sladkokyslou brokolicou
Dnes som si chcela dať niečo čisto zeleninové. Tekvice som sa nateraz prejedla a zo surového...

Paradajky v octovom náleve
Paradajky umyjeme a necháme uschnúť. Každú paradajku desaťkrát prepichneme špáradlom a vložíme do pripravených pohárov. Cibuľky...

Zemiakovo-zeleninový šalát
Zemiakový šalát sa dá urobiť aj inak ako iba majonézová klasika. Jarné šaláty k tomu priam...

Tekvica s balzamikovou glazúrou
Toto je jednoduchý recept na ľahké jedlo, napr. aj na večeru.

Prešovský prívarok
Cukety nahrubo nakrájame, trochu osolíme a necháme „vypotiť". Medzitým speníme na oleji cibuľu, pridáme...

Cesnakový dip z majonézy
Čerešničkou na torte každej grilovačky je chutný dip ku grilovanému mäsu, zelenine alebo pečeným zemiakom...

Polentová kaša so zeleninou na jablkách
Prečo polenta? Pre jej rýchlu prípravu a ľahkú stráviteľnosť. Recept som si vymyslela, lebo pri...