Foto: dvorka
Dnes som si chcela dať niečo čisto zeleninové. Tekvice som sa nateraz prejedla a zo surového šalátu sa nenajem. Potrebovala som urobiť niečo varené, Zobraziť celý popisDnes som si chcela dať niečo čisto zeleninové. Tekvice som sa nateraz prejedla a zo surového šalátu sa nenajem. Potrebovala som urobiť niečo varené, chutné a z doma dostupných surovín. Táto brokolica je na spôsob cestovín so sladkokyslou kapustou. Dá sa zameniť s karfiolom, kalerábom, alebo už spomínanou tekvicou.
Postup
-
1
Umytej brokolici som odrezala ružičky, vložila do kastróla a zaliala vriacou vodou. Nechala som ich zakryté asi 20 minút. Medzi tým som si očistila nohu brokolice od šupy a odrezala spodok kde bola odrezaná na poli. Po stanovenom čase som brokolici zliala vodu a ružičky som naporcovala na malé kúsky. Na panvici potretej olejom som brokolicu opražila do voňava.
-
2
Nohu brokolice s jej "chápadlami" po ružičkách som nastrúhala na strúhadle s väčšími slzičkami a cibuľu nakrájala na mesiačiky. Na troške oleja som orestovala cibuľku s cukrom do karamelova a potom pridala strúhanú brokolicu, zaliala za varešku brokolicovou vodou a pod pokrievkou dusila do mäkka. Potom už len štipka soli, lyžica octu a dala som aj čierne korenie s paprikou, ale len trolinku. Premiešala a odstavila.
-
3
Malé ružičky brokolice som pridala k udusenej brokolici, položila plátok masla a všetko zmiešala. Pre dnešok chutné a odľahčené jedlo.
nie je tam kapusta, len brokolica.
velmi zaujimavy a pritom jednoduchy obed... diky za napad.