Brokolica so sladkokyslou brokolicou

dvorka - fotkadvorka, 25. septembra 2014
Brokolica so sladkokyslou brokolicou
Foto: dvorka

Dnes som si chcela dať niečo čisto zeleninové. Tekvice som sa nateraz prejedla a zo surového šalátu sa nenajem. Potrebovala som urobiť niečo varené, Zobraziť celý popisDnes som si chcela dať niečo čisto zeleninové. Tekvice som sa nateraz prejedla a zo surového šalátu sa nenajem. Potrebovala som urobiť niečo varené, chutné a z doma dostupných surovín. Táto brokolica je na spôsob cestovín so sladkokyslou kapustou. Dá sa zameniť s karfiolom, kalerábom, alebo už spomínanou tekvicou.

Suroviny

1 hlávka
1 ks
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
plátok




Postup

  1. 1

    Umytej brokolici som odrezala ružičky, vložila do kastróla a zaliala vriacou vodou. Nechala som ich zakryté asi 20 minút. Medzi tým som si očistila nohu brokolice od šupy a odrezala spodok kde bola odrezaná na poli. Po stanovenom čase som brokolici zliala vodu a ružičky som naporcovala na malé kúsky. Na panvici potretej olejom som brokolicu opražila do voňava.

    Brokolica so sladkokyslou brokolicou - obrázok 1
  2. 2

    Nohu brokolice s jej "chápadlami" po ružičkách som nastrúhala na strúhadle s väčšími slzičkami a cibuľu nakrájala na mesiačiky. Na troške oleja som orestovala cibuľku s cukrom do karamelova a potom pridala strúhanú brokolicu, zaliala za varešku brokolicovou vodou a pod pokrievkou dusila do mäkka. Potom už len štipka soli, lyžica octu a dala som aj čierne korenie s paprikou, ale len trolinku. Premiešala a odstavila.

    Brokolica so sladkokyslou brokolicou - obrázok 2
  3. 3

    Malé ružičky brokolice som pridala k udusenej brokolici, položila plátok masla a všetko zmiešala. Pre dnešok chutné a odľahčené jedlo.

    Brokolica so sladkokyslou brokolicou - obrázok 3

Diskusia k receptu

kakao
@dvorka : Oprav si názov "Brokolica so sladkokyslou brokolicou" na "Brokolica so sladkokyslou kapustou", skôr než ťa kvôli tomu niektorí roznesú na kopytách.
evanaaa
Trošku by som zmenila názov, lebo ( ja hlúpa) som si to trikrát musela prečítať aby som pochopila, že tam tá kapusta nie je, ale sa v úvode spomína a to pletie, aj keď to v skutočnosti tak je.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia