Foto: tassiedevil
Tento dip z baklažánu, pochádza z Egypta a je populárny aj po celom Strednom východe...môže sa použiť ako dip, predjedlo, alebo ako príloha Zobraziť celý popisTento dip z baklažánu, pochádza z Egypta a je populárny aj po celom Strednom východe...môže sa použiť ako dip, predjedlo, alebo ako príloha k jedlám, ako je kebab a pod. Ja som k tomu upiekol ražnú bagetu.. Vhodný pre vegetariánov..
Postup
-
1
Celý baklažán dobre popicháme, /aby nám neexplodoval/, grilujeme asi 10 min nad otvoreným ohňom,/plynový šporák/ alebo uhlíkmi, pokiaľ sa začnú vytvárať pľuzgieriky po povrchu. Potom vložíme do na 200 C predhriatej rúry a pečieme dalších 15-20 min, pokiaľ baklažán bude úplne mäkký...necháme vychladnúť, kožu olúpeme, nakrájame na menšie kúsky a tyčovým mixerom rozmixujeme,cesnak prelisujeme, pridáme ostatné suroviny a dobre zamiešame....ozdobíme petržlenovou vňaťou a olivami....Dobrú chuť. Pokiaľ vám to bude chutiť?
-
2
Tahini pastu si môžete pripraviť aj doma: asi 30-40 g sezamových semienok nasypeme na plech a vložíme na 3-4 min, do na 200C predhriatej rúry, dávame pozor aby nám semienka nezhnedli, potom nasypeme do mažiarika, pridáme 2-3 lyžice olivového alebo sezamového oleja a dobre spracujeme na jemnú pastu....
5*
mám tu podobný recept, len tahiny mám v nej viac.
varecha.pravda.sk/recepty/baklazanova-natierka-baba-ghano...
@pusta , máš pravdu. ten tvoj je veľmi podobný..sorry, keby som bol vedel, tak to sem nepridám, ináč som pozeral cez "hľadač" a nič mi to neukázalo.. :(pochvalu od Teba stále príjmem z radosťou..:).Dakujem.
@kukulienka..mo žno áno...je tu hodne šikovných, neviem ktorú si myslela?:))nakoniec, slovenské gazdinky patria medzi najšikovnejšie..:)Dakujem
@safran...nielen tahini, všetko doma robené je to naj.:) okrem jednej veci....to Ti už nemôžem prezradiť...)) dakujem.
1. ja sama poznám viac receptov na Babaganoush a to čo dom dala na varechu, bolo ešte v roku 2012 a len jedna z možných verzií.
2. tvoj je iný, nový a je super podeliť sa o túto dobrotu s varecháčmi, dobre si spravil!!!
3. pochybujem, že by niekto okrem teba vyhľadával, či tu takýto recept už je, teda je výborné ho pripomenúť starým varecháčom i tým novoprišlým.
len tak na margo veci, vyhľadávač nie je dobre nastavený, ani mne nevyhadzuje recepty, dokonca ani také, o ktorých pozitívne viem, že tu sú.
takže spokojne pridávaj aj na budúce - však to by museli takto zmýšľať o bryndzových haluškách, pagáčoch, gulášoch, bublaninách, buchtách, chleboch.....a inom.
@terinka 55, dakujem:)