Cibuľový prívarok
Cibuľový prívarok

Cibuľový prívarok bez múky

domi454 - fotkadomi454, 18. augusta 2017
Cibuľový prívarok bez múky
Foto: domi454
6
porcií
30 minút
príprava
75 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
500 g
100 g
3 ks
1 PL
100 ml
100 ml
120 ml




Postup

  1. 1

    Zemiaky umyjeme, prepolíme, dáme na malý pekáč trochu vymastený, pečieme v rúre asi 50 minút pri 200 st. C. Mala som menšie zemiaky, preto sam dala pre istotu 3. Na konci som zistila, že 2 kusy stačia.

    Cibuľový prívarok bez múky - obrázok 1
  2. 2

    Ešte za tepla vydlabeme dužinu, ktorú rozmixujeme s 1 dl mlieka a použijeme na zahustenie prívarku.

    Cibuľový prívarok bez múky - obrázok 2
  3. 3

    Cibuľu ošúpeme, prerežeme na polovicu a krájame na rezance. Opražíme slaninu, pridáme rascu a orestujeme cibuľu. Pridáme cukor, soľ, víno, bobkové listy a varíme 20 minút. Prilejeme smotanu a povaríme. Nakoniec zahustíme pomocou zemiakového pyré, podľa potreby dochutíme a chvíľu povaríme.

    Cibuľový prívarok bez múky - obrázok 3

Diskusia k receptu

haji
Zajímavý prívarok - určitě někdy vyzkouším! Díky za receptík!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia