Knedličky z celozrnných rožkov a údeného tofu fotorecept
Foto: monnikka
Výborne sa hodia do krémových polievok alebo so zeleninovým šalátom či dresingom.
Postup
-
1
Celozrnné rožky nakrájame na kocky, pridáme popraženú cibuľu, nahrubo postrúhané tofu, posekanú petržlenovú vňať, pažítku, soľ, tebi droždie /nemusí byť/, prilejeme mlieko, v ktorom sme rozmiešali vajce, múku, rozpustené maslo.
-
2
Všetko dobre premiešame a necháme odležať. Ak sa nám zdá zmes príliš mokrá pridáme múku alebo strúhanku, ak naopak príliš suchá pridáme mlieko, záleží aké sú rožky, teda ako popijú tekutinu.
-
3
Z masy urobíme guľky a vložíme do vriacej osolenej vody na 15 minút.
-
4
Varíme...
-
5
Guľky obalíme v múke a opražíme na oleji do chrumkava. My si ich dávame do hotovej špenátovej alebo brokolicovej krémovej polievky alebo podávame len so zeleninovým šalátom a dresingom.
-
6
Z tejto dávky mi vyšlo 28 ks knedličiek.
Diskusia k receptu