
Tekvica s balzamikovou glazúrou
Toto je jednoduchý recept na ľahké jedlo, napr. aj na večeru.

Paradajky v octovom náleve
Paradajky umyjeme a necháme uschnúť. Každú paradajku desaťkrát prepichneme špáradlom a vložíme do pripravených pohárov. Cibuľky...

Drobné paradajky, ružičkový kel a plantain ako zoštíhľovací obed
Teraz sa zavďačím vegetariánom, ale aj našinec sa občas dostane do situácie, kedy je „postavený“ pred zelený tanier....

Cukina a paradajky
Trošku som sa nechala inšpirovať http://varecha. pravda. sk/recepty/paleo-cuketove- cestoviny-s-pestom-/44472-recept. html

Gorgonzolové pesto s rukolou
V mažiari utlčieme šalotku s troškou hrubej soli. Postupne pridáme orechy, rukolu, syr a...

Uhorkovo-paradajková omáčka
Niekoľko desaťročí mám doma nenápadnú knihu Zelenina vo výžive, ktorá je úžasným zdrojom nielen receptov zo zeleniny, ale zároveň aj informácií o jednotlivých druhoch zeleniny, vrátane ich výživových hodnôt....

Kôprové zemiaky s prepusteným maslom
Celoroční, výborné, rychlé jídlo. Čerstvý, voňavý kopr je nejlepší, ale i v...

Prešovský prívarok
Cukety nahrubo nakrájame, trochu osolíme a necháme „vypotiť". Medzitým speníme na oleji cibuľu, pridáme...

Zeleninka k mäsku
Mala som chuť na steak so zeleninou, ale nenašla som recept, ktorý by mi vyhovoval,...
Cesnak pečený v oleji
Delikatesa, ktorá sa skvelo hodí na hrianku, bagetu, na dochutenie nátierky alebo dresingu....

Syrové guľky
Tvrdý syr nastrúhame, pridáme tavený syr bambino, trocha tvarohu a premiešame. Necháme postáť a...
Hroznové želé
Či už na chlebíku s maslom alebo ako skvelú prílohu k syrom a čerstvej bagete, hroznové...

Polentová kaša so zeleninou na jablkách
Prečo polenta? Pre jej rýchlu prípravu a ľahkú stráviteľnosť. Recept som si vymyslela, lebo pri...

Omáčka z bystrických sliviek
...to až v dnešných časoch, ale na jazyku mi ostala chuť omáčky lady Ann, ešte z 50. rokov, ktorú nám varila z bielych sliviek, pravdepodobne druhu „Tipala“....

Ryža - dobrota
Niekedy to musím kombinovať, niekto to rád biele, niekto žlté, niekto červené...

Plnené paradajky s medvedím cesnakom
Cesnak a cibuľa sú pokladmi slovenskej kuchyne. Začína a končí sa nimi mnoho našich jedál...

Zelená kaša zemiaková
Tuto kašu ste už videli v recepte králik na červenom víne tak Vám opíšem postup výroby...

Rýchla knedľa z mikrovlnky
Potrebujete rýchlo prílohu k mäsu s omáčkou? Nie je nič ľahšie....

Ružičkový kel s parmezánom
Ružičkový kel očistíme (odstránime vrchné listy, odrežeme hlúbik). Na dno plechu dáme trochu olivového oleja...

Cviklové pesto
Cvikla patrí k veľmi zdravým druhom zeleniny. Väčšina ľudí ju používa na šaláty, ale cvikla...

Šampiňóny v cestovinách orzo
Variant so slovenskou ryžou (talianske orzo), je chutný a ja som ho ešte zvýraznil naším...

Ananásová salsa
Netradičná príloha k netradičným jedlám... U nás napríklad k ryži pilau s kuracími kúskami.

Šalát z ananásu a uhorky
Tento recept som našla v brožúre 100 receptov na posilnenie imunity, v týchto chladných mesiacov ju...

Bok choy ako príloha
Trvalo mi dlho, než som si zvykol na zeleninové prílohy a nahradil ich za cestoviny, zemiaky a ryžu....

Zelená špargľa s citrónovým žĺtkom
Na prípravu potrebujeme žĺtok z vajíčka uvareného natvrdo. Mne ostal surový žĺtok, preto som ho...
Pečená žemľová knedľa z bábovkovej formy
Vynikajúca domáca knedľa má vždy úspech zaručený. Do tejto našej sme okrem bežného pečiva dali...

Tatarákový závin
Hovädzie mäso si zomelieme na mäsovom mlynčeku na jemno, najlepšie niekoľkokrát na jemnú kašičku. Cibuľu...
Druhy jedál
Bezmäsité jedlá
Mäsité jedlá
Cestoviny
Exotické jedlá
Huby
Nápoje
Ovocné
Pizza
Podľa prípravy
Rýchle jedlá
Syry
Zelenina
Zemiaky