
Cukina a paradajky
Trošku som sa nechala inšpirovať http://varecha. pravda. sk/recepty/paleo-cuketove- cestoviny-s-pestom-/44472-recept. html

Zeleninka k mäsku
Mala som chuť na steak so zeleninou, ale nenašla som recept, ktorý by mi vyhovoval,...

Drobné paradajky, ružičkový kel a plantain ako zoštíhľovací obed
Teraz sa zavďačím vegetariánom, ale aj našinec sa občas dostane do situácie, kedy je „postavený“ pred zelený tanier....

Syrové guľky
Tvrdý syr nastrúhame, pridáme tavený syr bambino, trocha tvarohu a premiešame. Necháme postáť a...

Ryža - dobrota
Niekedy to musím kombinovať, niekto to rád biele, niekto žlté, niekto červené...

Plnené paradajky s medvedím cesnakom
Cesnak a cibuľa sú pokladmi slovenskej kuchyne. Začína a končí sa nimi mnoho našich jedál...

Tatarákový závin
Hovädzie mäso si zomelieme na mäsovom mlynčeku na jemno, najlepšie niekoľkokrát na jemnú kašičku. Cibuľu...

Zelená špargľa s citrónovým žĺtkom
Na prípravu potrebujeme žĺtok z vajíčka uvareného natvrdo. Mne ostal surový žĺtok, preto som ho...

Šalát z ananásu a uhorky
Tento recept som našla v brožúre 100 receptov na posilnenie imunity, v týchto chladných mesiacov ju...

Zelená kaša zemiaková
Tuto kašu ste už videli v recepte králik na červenom víne tak Vám opíšem postup výroby...

Smotanová majonéza s pečiarkami (šapiňónmy).
majonéza k predchádzajúcemu receptu ale nielen k tomu.

Pomarančovo-jablková ryža
Toto ma dnes napadlo-totiž mala som pripravenu koru z pomarančov-aj uvarenu raz z cukrom na kandizovanie....

Imitovaná želví vejce - vložka do rybí polévky
Recept pochází z Vaňhovy Rybí kuchyně.

Zemiakové ružičky, efektná príloha k slávnostnému jedlu
Zemiaky zbožňujeme v akejkoľvek podobe a takto pripravené sú chutné nielen na zahryznutie, ale aj na...

Lesné osvieženie
Jahody sú už červené a čoskoro pribudnú aj maliny. A keďže je stále aj viac teplo,...

Ananásová salsa
Netradičná príloha k netradičným jedlám... U nás napríklad k ryži pilau s kuracími kúskami.

Kôprové zemiaky s prepusteným maslom
Celoroční, výborné, rychlé jídlo. Čerstvý, voňavý kopr je nejlepší, ale i v...

Ryža ala Bamarika
Táto ryža chutila každému, kto ju ochutnal. Samotná chuť ryže ma veľmi neoslovila, preto som...

Knedlíčky s čiernym korením
Oblíbená příloha k "hovädziemu ako divina". "Těsto" připravuji v den, kdy nakládám maso, obojí...

Kuracie rezance do vývaru
Vajíčko rozmiešame spolu so soľou, mletou červenou paprikou a solamylom. Do takto pripraveného cestíčka zamiešame...

Zemiaky na hubovej omáčke
Tento recept sa dá nazvať "čo chladnička dala". Veľmi jednoduché, chutné, rýchle.

Pestré prúžky
Cibuľu, karfiol, mrkvu a papriku umyjeme, rozpolíme, zbavíme jadierok, vyrežeme vnútorné žilky...

Uhorkovo-paradajková omáčka
Niekoľko desaťročí mám doma nenápadnú knihu Zelenina vo výžive, ktorá je úžasným zdrojom nielen receptov zo zeleniny, ale zároveň aj informácií o jednotlivých druhoch zeleniny, vrátane ich výživových hodnôt....

Trojfarebný kuskus
Tento recept ponúkam ako prílohu ku kuraciemu mäsu alebo iba ku šalátu. Je jednoduchý na prípravu....

Paprikové lodičky plnené bielou fazuľou
Uvarenú fazuľu zmiešame so zemiakmi, ktoré sme si nakrájali na kocky. Nastrúhame jablká, kyslú...

Vajce v tuniakovom kabáte
Tuniaka scedíme a necháme dobre odkvapkať. Osolíme, okoreníme, ochutíme trochou citrónovej šťavy a primiešame...

Šampiňóny v cestovinách orzo
Variant so slovenskou ryžou (talianske orzo), je chutný a ja som ho ešte zvýraznil naším...