Variácie exotických šalátikov a omáčok k darom mora
šéfkuchár spoločnosti Metro, 2. marca 2012
Foto: z knihy Vojto Artz u vás doma
Suroviny
ŠALÁT Z AVOKÁDA A FILETOVANÝCH PARADAJOK : | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
JABLKOVO–FENIKLOVÝ ŠALÁTIK: | |
|
|
|
|
(1 : 1 cukor, voda) alebo bazový sirup |
|
|
|
|
|
SLADKOKYSLÁ OMÁČKA Z POMARANČOV A MANGA: | |
3 ks |
|
1 ks |
|
(1 : 1 cukor, voda) |
|
|
|
|
Postup
-
1
ŠALÁT Z AVOKÁDA A FILETOVANÝCH PARADAJOK : Avokádo očistíme, nakrájame na drobné kocky a pokvapkáme limetovou šťavou. Paradajky na vrchu do kríža narežeme, sparíme vo vriacej vode, schladíme v ľadovej vode a olúpeme. Rozkrojíme, zbavíme semien a dužinu nakrájame na rovnaké kocky ako avokádo. V mise zmiešame avokádo, paradajky a ochutíme olivovým olejom, limetovou šťavou, soľou a korením.
- 2
JABLKOVO–FENIKLOVÝ ŠALÁTIK: Na šalát nakrájame umyté a neolúpané jablká a očistený fenikel na drobné kocky. Ochutíme horúcim cukrovým sirupom (alebo bazovým sirupom), limetovou šťavou a zázvorom. Necháme dobre vychladnúť.
- 3
SLADKOKYSLÁ OMÁČKA Z POMARANČOV A MANGA: Z cukru a vody pripravíme tmavý sirup, v ktorom sme rozvarili jeden očistený pomaranč. Precedíme alebo rozmixujeme. Sirup zmiešame s thajskou omáčkou alebo sambalom, pridáme fi letované pomaranče a očistené a na kúsky nakrájané mango (pomer pomaranča a manga 1 : 1). Prípadne ochutíme limetovou šťavou. Dobre vychladíme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu