Viedenská knedľa

dusan444 - fotkadusan444, 6. októbra 2024
Viedenská knedľa
Foto: dusan444

Príloha nielen k divine.

30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

10 ks staršie
500 ml
100 ml
2 ks
 nasekaná




Postup

  1. 1

    Rožky nakrájame na kocky, pridáme všetky ostatné suroviny, dobre zmiešame a necháme odstáť 30 minút, kým všetky tekutiny vsiaknu do rožkov.

  2. 2

    Zmes naplníme do mikroténových vreciek, vytvarujeme šúľky, zaviažeme tak, aby v nich nebol vzduch.

  3. 3

    Vložíme do vody, varíme pomaly 30 minút. Odstránime vrecko a nakrájame na plátky. Ja som robil len polovičnú dávku.

    Viedenská knedľa - obrázok 3

Diskusia k receptu

zolik
Pekný recept. Robím podobne. Len u nás sa pridáva ešte aj mleté čierne korenie, muškátový kvet a z bielkov sneh. Ten sneh tú masu trochu nadýcha, nie je taká hutná.
zolik
@dusan444 (7.10.2024 21:21)
Babička môjho bývalého manžela vlastnila krčmu v starej Viedni, taký typický Wiener Gasthaus. A tam som sa pri nej naučila veľa, veľa. Tvoj guláš z daniela by sa jej určite veľmi páčil.
1x haji
dusan444
@zolik (7.10.2024 21:55)

No to ma teší. Ten Wiener Gasthaus musel byť úžasný, tam musela byť atmosféra.
1x zolik
zolik
@dusan444 (7.10.2024 22:19)
Ten Gasthaus mal svoj Esprit/svoje čaro, len žiaľ po skone starej pani bolo veľmi veľa dedičov. A každý chcel mať svoj podiel (a to hneď ). Nedalo sa to udržať, a ani dohodnúť/vyplatiť. Dnes sú na tom mieste luxusné apartmány.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia