Bravčová paštéta s jablkovým pyré
Peter Pikovský a Zuzana Štrbková
šéfkuchár a cukrárka z Grandhotela v Starom Smokovci, 28. septembra 2014
šéfkuchár a cukrárka z Grandhotela v Starom Smokovci, 28. septembra 2014
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
120 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčová paštéta: Na bravčovej masti urestujeme cibuľku a cesnak, pridáme na kocky nakrájané bravčové pliecko, osolíme a okoreníme čiernym korením. Podlejeme vodou a udusíme domäkka.
- 2
Necháme vychladnúť a rozmixujeme podľa chuti na jemnú alebo hrubšiu paštétu. Dáme do chladničky.
- 3
Jablkové pyré: Očistené jablká zbavíme jadierok a dáme variť do vody s cukrom, pridáme šťavu z citróna a celú škoricu. Varíme 30 minút. Po uvarení scedíme vodu, vyberieme škoricu a jablká rozmixujeme na hladké pyré. Dáme vychladiť.
- 4
Vychladenú paštétu podávame s jablkovým pyré, ktoré zdobíme nastrúhaným chrenom, ako prílohu podávame hrianky z bielej bagety.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu