Vyprážané ryžové krokety

redakcia - fotkaredakcia, 11. februára 2010

Suroviny

400 g
100 g
50 g
300 ml
200 ml
 štipka
1 KL
1 KL
Na obalenie:




Postup

  1. 1

    Na masle speníme múku, zalejeme ju vlažným mliekom a dochutíme soľou, muškátovým orieškom a korením. Povaríme aspoň 20 minút, vsypeme uvarenú ryžu a za stáleho miešania necháme stuhnúť. Potom pridáme sezam a ľanové semienko a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Lyžicou vytvarujeme halušky, naukladáme ich na tácku a prikryté potravinárskou fóliou necháme zmrznúť. Pred vyprážaním ich obalíme v múke, vajciach rozšľahaných v troške mlieka a strúhanke.

  3. 3

    Vyprážame pomaly dozlata. Na tanieroch ozdobíme zelenými bylinkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia