Knedľa domáca parená

majki555 - fotkamajki555, 20. apríla 2014

Moja dlhorocne odskusana domaca knedla.

20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 šálky
 trochu
1 pl
 hrsť
1 kocka (42 g)
1,5 - 2 dcl
1 - 2 čl
1 ks
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Urobime si kvasok z mlieka a cukru, nechame vyjst. Medzitym si dame do misy obe muky a ostatne suroviny. Ked je kvasok pekne "vybehnuty", pridame do misy a zmiesame. Pripravime hladucke cesto,aby sa odliepalo od misky. Nechame vykysnut.

  2. 2

    Vytvarujeme 2 gulate bochniky, nechame este asi 10 min. pokysnut. Potom dame do hrnca, na parak postaveny yv kastrole. Zakryjeme pokrievkou a parime 20 min.

  3. 3

    Po vybrani z pary dame na tanier a potrieme olejom.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: