Slané vafle s tvarohom à la treska

Iveta Papcunová
cukrárka – inovátorka značky Tante Hannis, 16. apríla 2018 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Slané vafle s tvarohom à la treskaFoto: Pravda - Robert Hüttner

Niet krajšieho koníčka ako pečenie. S radosťou z tvorenia a vymýšľania, zo samotného pečenia a napokon z chvály, keď moje koláče a zákusky chutia... Často ide práve o tie tvarohové. Túto typickú slovenskú surovinu rada používam pre jej ľahkú stráviteľnosť, dobrú nutričnú hodnotu, obsah zdraviu prospešných látok a svojskú, vynikajúcu chuť.

4
porcie
60 min
príprava

Suroviny

1 hrnček
štipka
1 KL
1 hrnček
2 PL
Tvarohová treska:
200 g
3 ks
2 ks uvarená
200 ml
1 ks uvarené natvrdo
Tip:
Kúpte si 1. knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Zo surovín na cesto vymiešame hladké cesto a upečieme vafle.

  2. 2

    Kyslé uhorky a uvarenú mrkvu nahrubo nastrúhame a pridáme pokrájané natvrdo uvarené vajce.

  3. 3

    Potom pridáme rozdrobený tvaroh, tatársku omáčku a mleté korenie. Podľa chuti dosolíme. Podávame s vafľami a listovým šalátom.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist