Slané vafle s tvarohom à la treska
cukrárka – inovátorka značky Tante Hannis, 16. apríla 2018

Foto: Pravda - Robert Hüttner
Niet krajšieho koníčka ako pečenie. S radosťou z tvorenia a vymýšľania, zo samotného pečenia a napokon z chvály, keď moje koláče a zákusky chutia... Často ide Zobraziť celý popis Niet krajšieho koníčka ako pečenie. S radosťou z tvorenia a vymýšľania, zo samotného pečenia a napokon z chvály, keď moje koláče a zákusky chutia... Často ide práve o tie tvarohové. Túto typickú slovenskú surovinu rada používam pre jej ľahkú stráviteľnosť, dobrú nutričnú hodnotu, obsah zdraviu prospešných látok a svojskú, vynikajúcu chuť.
porcie
príprava
Suroviny
| 1 hrnček |
|
| štipka |
|
| 1 KL |
|
| 1 hrnček |
|
| 2 PL |
|
| Tvarohová treska: | |
| 200 g |
|
| 3 ks |
|
| 2 ks uvarená |
|
| 200 ml |
|
| 1 ks uvarené natvrdo |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Zo surovín na cesto vymiešame hladké cesto a upečieme vafle.
- 2
Kyslé uhorky a uvarenú mrkvu nahrubo nastrúhame a pridáme pokrájané natvrdo uvarené vajce.
- 3
Potom pridáme rozdrobený tvaroh, tatársku omáčku a mleté korenie. Podľa chuti dosolíme. Podávame s vafľami a listovým šalátom.
Tiež slané chuťovky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Rybu - tresku nehľadajte, ide o tvaroh upravený na spôsob šalátu treska.
áno..tá falošná treska je super..:-)