Foto: lyali
Zaujímavé spracovanie brokolice. Brokolicový roládový plát, ktorý možno naplniť ľubovoľnou plnkou. Síce prácnejšia príprava, ale pre niekoho možno tip na ozvláštnenie jedálnička, či pohostenia Zobraziť celý popisZaujímavé spracovanie brokolice. Brokolicový roládový plát, ktorý možno naplniť ľubovoľnou plnkou. Síce prácnejšia príprava, ale pre niekoho možno tip na ozvláštnenie jedálnička, či pohostenia pre návštevu.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Na roládový plát: | |
1 ks |
|
4 ks |
|
|
|
|
|
|
|
100 g |
|
Plnka napr.: | |
2 kelímky |
|
1,5 ks v črievku |
|
50 g |
|
20 g čerstvá červená |
|
čerstvá |
|
Postup
-
1
Brokolicu (mala 500 g) rozoberieme na ružičky a uparíme domäkka (prikryté - odokryla som kvôli foto :-) ).
-
2
Opláchneme pod studenou vodou.
-
3
Rozmixujeme.
-
4
Osolíme a ochutíme mletým čiernym korením (no radosť používať objímajúce sa koreničky :-) ).
-
5
Ochutíme mletým muškátovým orechom.
-
6
Pridáme žĺtka.
-
7
Pridáme nastrúhaný tvrdý syr a vyšľahaný sneh z bielok.
-
8
Premiešame. Fajn, keď sa sem-tam podujme na to nejaký pomocníček :-)
-
9
Plech (môj je veľký 21 x 31 cm) vyložíme papierom na pečenie a natrieme naň brokolicové "cesto". A dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C na cca 20 min.
-
10
Upečený plát vyklopíme na vlhkú utierku prekrytú papierom na pečenie a stiahneme z neho papier na pečenie, na ktorom sa plát piekol (na obr. je už stiahnutý).
-
11
Stočíme do rolády.
-
12
Zmiešame suroviny na plnku.
-
13
Natrieme na rozvinutý brokolicový plát.
-
14
Zavinieme a dáme stuhnúť do chladu :-) V závislosti od použitej plnky podávame studené alebo teplé. Ja som podávala tento variant nastudeno :-)
a pridavam do kk