Morčacie párky so syrom

mecom - fotkamecom, 21. marca 2014
Morčacie párky so syrom
Foto: mecom

Komerčný recept
Morčacie párky so syrom Na piatkovú pohodu :)

15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
50 g




Postup

  1. 1

    Pečivo jemne natrieme medovou horčicou a obložíme syrom. Pridáme na kusy nakrájané morčacie párky so syrom a posypeme opraženou cibuľkou.

Diskusia k receptu

megdesign
Morcacie parky z obsahom masa 17% asi uvarene na ten chlieb dat, ci?
Ci radsej nevarit, lebo by sa muka naboptnala a by popraskali?

Vela detailov v recepte chyba

/Ironia/
harknessy
Tento recept nezvladnem uvarit. V postupe sa pise za pecivo mame natriet medovou horcicou a potom pridat zvysne suroviny, ale na obrazku je horcica az nad parkami. Az taky kuzelnik skutocne nie som, aby som dokazal dostat tu horcicu po nalozeni zvysnych surovin zpopod nich nad ne - respektive medzi parky a cibulku. :-)
kukulienka71
tento rcpt sem dali,lebo je piatok,aby sme sa pobavili a vypustili paru po ťažkom týždni:-))))
micanela
halooo - ja chapem, ze tu stranku niekto sponzoruje... ale pre boha majte nejaku uroven !

co tu bude zajtra? ako uvarit spekacik, v ktorom vobec nie je maso?

jasne, kazdy si raz za cas da nejaku nezdravu klobasku ale toto ako recepty?
tiginko
lebo všetko čo je v tých párečkoch prázdne, je zdravé!
kimlo
@tiginko to su uz len oxidanty a nenasytene ketony, mozno zopar aldehydov by sa naslo...len by sa museli natenko nakrajat...
kimlo
Prestuduj si user guide "mlady chemik", tam je to v kocke. :-)
harknessy
Nahodou musi byt Mecom stastny, "jeho" recepty tu patria k celkom dost diskutovanym. Mna by este zaujimalo ako by sa to malo jest aby mi z toho vsetko nepadalo vsade naokolo - tych parkov by este bola najmensia skoda, viac by ma mrzela opadana cibulka.
methi
V popise sa pise horcica pod syr. Na obrazku je na parkoch. Nesedi mi to. A recept na tu medovu horcicu by nebol?
kukulienka71
:-DDDDD by som si nikdy nebola pomyslela,že piatkový večer raz budem tráviť skúmaním obrázka naaranžovaného párku,aj ked v milej spoločnosti!!:-))))
methi
Tak to mi moc nepomohli, hm. Taketo bezne suroviny nedostat..
methi
Inak tesim sa na dalsi recept na uvarene parky, dufam, ze uz coskoro!
harknessy
@methi - my sme v restike robili sposobom: 8 lyzic majonezy, 4 lyzice anglickej horcice, 4 lyzice medu, 1 lyzica bieleho vinneho octu, stipka soli, stipka mletej kajenskej papriky
tiginko
veď je to seriózny prispievateľ Varechy. A serióznejší ako my, tzv. platiaci... my sa tu vozíme zadarmo!
harknessy
@methi - v byvalom britskom imperiu nemaju Colman´s mustard?? tak pouzi hociaku podobnu anglickej tj. zltsiu nez je nasa plnotucna a velmi palivu
methi
Jooj ziadnu nemaju ziadnu!!! Ja som z maleho mesta, tu len lokalne, ziadne britske :)
methi
:DDD miesto parkov tam mozem dat rovno kuracie prsicka, no nie? Naco to tlacit do igelitovych criev? Pecivo upeciem, cbulu osmazim a syr dam iny. Tadaaaa, hotovo! Tak uz len tak horcica...
harknessy
@methi - no recept na anglicku horcicu Ti sice napisat mozem, ale zozenies horcicne semienka a horcicny prasok??
kukulienka71
No to aby sme už boli ticho radšej,aby sme nedostali bany,že sa "vozíme" na platiacom prispievateľovi! @mecom ,krásne foto!!
svedka
5*,ukladam KK a tuto nedelu pripravim ako sviatocne menu :)
martinis
... že vás to ešte baví komentovať :)) Ako sa hovorí, opakovaný vtip nie je vtipom, a to platí ako pre komentáre, tak aj pre samotné recepty :-)
mariamka
neodvazim, len tipnem,, tak take dozivotne Mecom parke s extra horcicou???? fu to aj tazko sa pise,, ved nenapinaj
mariamka
@martinis ,, bavi,, to nie je opakovany to je ten samy,, sa pomaly ukazuje, kto je tu profik a kto amater, a je to na skodu tejto pekne nakopnutej stranky
martinis
@mariamka jasné, veď ja som to nemyslel v zlom :) Len som trochu zarazený, že aj po niekoľkonásobnom "úspechu" tu na Vareche to Mecom ešte nevzdal a skúša žať úspechy aj naďalej :))
svedka
ale ved to nie je ziadne skusanie uspechov,len obycajna reklama a aj zla reklama je vzdy reklama :D
mariamka
@martinis ,, ine je komercia a ine real, v dosledku je to mozno vyzva, treba ist dalej, co tebe nerobi problem :)
stacy77777
Prinajmenšom,človiečik,ktorý zosmolil túto reklamu,by sa mal vrátiť naspäť do školy,alebo vrátiť všetky vysvedčenia....to je naozaj DES!!! O "kvalitných" výrobkoch Mecomu už ani nehovoriac !!!
methi
@harknessy horcicne semienka zozeniem urcite, mozno aj prasok, tak prosim napis!! Vdaka!
harknessy
@methi - ok, na anglicku horcicu budes potrebovat zhruba 6 PL horcicnych semienok (je viacero farieb cierne su trosku ostrejsie nez zlte), zhruba pol salky horcicneho prasku, 3PL vinneho octu (alebo jablkoveho), zhruba pol salky vody, 2CL medu, 2CL soli a mozes pridat aj nejake cerstve bylinky ak si to chces specialne dochutit. Najskor si rozdrvis semiacka, ja tam mam rad zrnka ale ak chces tak mozes aj uplne na prach. Daj do misky a pridaj zvysne suche ingrediencie vratane medu (ale ten nie je uplne nutny aj bez neho to bude horcica) a potom pridaj ocot a vodu - mozes aj pouzit len polovicne mnozstvo vody a zvysok nahradit pivom. Poriadne zamiesaj dokopy (ak je prilis riedka tak pridaj este horcicny prasok) a daj do zavaracieho pohara a do chladnicky. Pred jedenim nechaj aspon dva dni odstat - inak vydrzi v chladnicke niekolko mesiacov. Este jedna poznamka pri pridavani vody: zalezi na teplote - ak das studeu vodu tak horcica bude skutocne velmi paliva, ak chces jemnejsiu tak vodu ohrej a pridaj teplu.
methi
Ou super!! Dakujem :) Horcicne semienka len tie zlte alebo mozem aj miesat zlte aj hnede? A este u nas maju hnede vacsie aj mensie. Tie vacsie sa mi zda, ze maju vyraznejsiu, pikantnejsiu chut.
methi
Tak este raz dik! Pozhanam prasok a dam sa na to :)
harknessy
Nie je za co. Inak on ten prasok su zase len rozdrvene horcicne semienka (niekedy zmiesane s mletou kurkumou), ale neviem ci sa to da urobit az tak na prach v domacich podmienkach, takze ake nezozenies tak sa kludne pokus to jednoducho rozomliet na uplny prasok. Mimochodom som este zabudol na jednu vec priamo k robeniu horcice, je este dobre tie semienka pred tym nec ich zacnes drvit ich na chvilu oprazit na suchej panvici, dokym nezacnu pukat.
methi
Jasne rozumiem, uvolnit z nich vsetko to dobro... mam vykonny stroj na mletie korenin, to zvladnem na prasok.
harknessy
No tak potom si za vodou, ten prasok je primarny, tie rozdrvene sa davaju hlavne kvoli texture.