Varená špargľa
Varená špargľa

Špargľa s holandskou omáčkou

bibuskam - fotkabibuskam, 5. mája 2020
Špargľa s holandskou omáčkou
Foto: bibuskam
3
porcie

Suroviny

100 g
4 ks
1 ČL




Postup

  1. 1

    Špargľu v spodnej časti zlomíme - odstránime drevnatú časť. Spodnú časť stonky škrabkou oškrabeme. Špargľu povaríme v osolenej vode 5-7 minút. Uvarenú posypeme mletým čiernym korením a polejeme olivovým olejom.

  2. 2

    Žĺtky šľaháme s citrónovou šťavou, kým zmes zdvojnásobí svoj objem. Misku dáme nad vodný kúpeľ, voda ale nesmie vrieť a miska sa jej nesmie dotýkať. Za stáleho šľahania pridávame maslo, pokiaľ omáčka nezhustne. Po odstavení zašľaháme soľ a mleté čierne korenie. Ak je omáčka prihustá, zašľaháme do nej pár kvapiek vody.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia