Špargľa s holandskou omáčkou
Foto: bibuskam
3
porcie
porcie
Postup
-
1
Špargľu v spodnej časti zlomíme - odstránime drevnatú časť. Spodnú časť stonky škrabkou oškrabeme. Špargľu povaríme v osolenej vode 5-7 minút. Uvarenú posypeme mletým čiernym korením a polejeme olivovým olejom.
- 2
Žĺtky šľaháme s citrónovou šťavou, kým zmes zdvojnásobí svoj objem. Misku dáme nad vodný kúpeľ, voda ale nesmie vrieť a miska sa jej nesmie dotýkať. Za stáleho šľahania pridávame maslo, pokiaľ omáčka nezhustne. Po odstavení zašľaháme soľ a mleté čierne korenie. Ak je omáčka prihustá, zašľaháme do nej pár kvapiek vody.
Tiež špargľa:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Zelená špargľa sa olúpava len v spodnej tretine výhonku
neni nutne