Šalát à la dovolenka

mimca77 - bez fotkymimca77, 10. augusta 2013

Za inšpiráciu ďakujem @Martinis, jeho šalátik som si upravila podľa toho, že niečo mi v chladničke chýbalo a niečo som zas mala navyše. Jedli Zobraziť celý popisZa inšpiráciu ďakujem @Martinis, jeho šalátik som si upravila podľa toho, že niečo mi v chladničke chýbalo a niečo som zas mala navyše. Jedli sme ho večer na balkóne a zapíjali sódou s mätou a citrónom, priateľ skonštatoval, že ten šalát chutí ako dovolenka - tak som ho tak pomenovala. Mrzí ma, že momentálne z technických dôvodov nemôžem pridávať fotky, popustite uzdu fantázii :-)

4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Šalát:
1 ks
1 strapec
1/2 ks
Mäsko:
2 ks
Dresing:
1 téglik
1 ČL




Postup

  1. 1

    Najprv napácujeme mäsko. Kuracie prsia umyjeme, očistíme a dáme do hlbokého taniera. Zalejeme olivovým olejom, sójovou omáčkou, zasypeme trochou grilovacieho korenia (v tom prípade už nesolíme) a štedrou dávkou kurkumy. Bacha na ňu, mala som oranžové prsty, oranžové tričko, oranžovú podložku na krájanie...ešte teraz máme na pracovnej doske oranžový fľak :-) Mäsko poriadne vyobraciame v páci a odložíme do chladničky odležať.

  2. 2

    A ideme na prípravu šalátu. Ľadový šalát natrháme na kúsky do malého sitka a poriadne prepláchneme. Biele hrozno po umyt nakrájame na polovičky. Melón nakrájame na malé kocky. Všetko spolu v miske zmiešame, šalátik začína lákavo voňať najmä za tým melónom. Troška posolíme a zakvapneme pár kvapkami panenského olivového oleja a pár kvapkami citrónu. Takisto ako mäsko odložíme do chladničky odležať, aby sa spojili chute.

  3. 3

    Mäsko dáme piecť na rozpálenú panvicu, olej netreba, stačí ten z pácu. Kým sa nám mäsko pečie a rozvoniava, spravíme si jednoduchý dresing z bieleho jogurtu, do ktorého pridáme lyžičku dijonskej horčice. Keď je mäsko upečené, necháme ho poriadne vychladiť.

  4. 4

    Šalát nadávkujeme na tanier, mäsko vyzerá najkrajšie, keď je nakrájané našikmo na tenké krásne plátky a potom poukladané na šalátiku do tvaru vejára. Mäsko polejeme dresingom a pustíme sa do toho. Mňam :-)

Diskusia k receptu

martinis
no teda, to je výborné vylepšenie, veľmi dobrý nápad s tým melónom ! :) aj takýto - v tvojom podaní - si viem predstaviť a možno je ešte lepší než môj originál. som rád, že Tebe i priateľovi chutilo a využila si vlastnú fantáziu aj zvyšky, tak to často robím aj ja. palec hore ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia