Krokety z plesňového syra s pivovo-hruškovým čatní
Ivan Štefula
šefkuchár penziónu Formula v Trenčíne, 11. júla 2018
šefkuchár penziónu Formula v Trenčíne, 11. júla 2018

Foto: Pravda-Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
25-30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Nivu a eidam nastrúhame, premiešame a tvoríme malé krokety, ktoré potom obalíme v múke, vo vajciach rozšľahaných s mliekom a v strúhanke (obalíme 2–krát, aby nevytiekol syr) a vyprážame v rozpálenom oleji.
- 2
Očistené a šupky zbavené hrušky nakrájame na malé kocky. Z cukru pripravíme karamel, do ktorého pridáme nakrájané hrušky aj malú čili papričku. Opečieme v karameli a zalejeme zázvorovým pivom. Dusíme domäkka. Podávame na listovom šaláte.
Tiež krokety:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu