Syrové krokety
Syrové krokety

Krokety z plesňového syra s pivovo-hruškovým čatní

Ivan Štefula
šefkuchár penziónu Formula v Trenčíne, 11. júla 2018
Krokety z plesňového syra s pivovo-hruškovým čatní
Foto: Pravda-Ľuboš Pilc
4
porcie
25-30 minút
príprava

Suroviny

400 g (Niva)
400 g
2 ks
100 ml
150 g
300 g
1 l
500 g (zmes)
3 ks
100 g
1 ks
500 ml




Postup

  1. 1

    Nivu a eidam nastrúhame, premiešame a tvoríme malé krokety, ktoré potom obalíme v múke, vo vajciach rozšľahaných s mliekom a v strúhanke (obalíme 2–krát, aby nevytiekol syr) a vyprážame v rozpálenom oleji.

  2. 2

    Očistené a šupky zbavené hrušky nakrájame na malé kocky. Z cukru pripravíme karamel, do ktorého pridáme nakrájané hrušky aj malú čili papričku. Opečieme v karameli a zalejeme zázvorovým pivom. Dusíme domäkka. Podávame na listovom šaláte.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia