Foto: zirafninka1
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Pripravíme si 4 malé baklažány. Dôkladne ich umyjeme. Cesnak ošúpeme.
-
2
Baklažány čiastočne ošúpeme (tak ako na fotke).
-
3
V dolnej časti baklažán narežeme a do otvoru vtlačíme 1 - 2 strúčiky cesnaku. Zatlačíme čo najhlbšie, aby počas varenia nevypadol.
-
4
Baklažány potrieme olejom a na dobre rozpálenej panvici opekáme z každej strany .
-
5
Opečené baklažány zalejeme pretlakom zriedeným v 2 šálkach vody. Pridáme soľ, čierne korenie a bazalkové lístky.
-
6
Dusíme na miernom ohni 20-30 minút podľa veľkosti baklažánov. Počas dusenia baklažány občas otočíme. Podávame so zemiakovou kašou.
Diskusia k receptu