Krevety na mexický spôsob
Občas veľmi rada zablúdim do niektorej zo svetových kuchýň - tentoraz to bola mexická. Tento recept bol pre mňa veľkým prekvapením, nič zvláštne som Zobraziť celý popisObčas veľmi rada zablúdim do niektorej zo svetových kuchýň - tentoraz to bola mexická. Tento recept bol pre mňa veľkým prekvapením, nič zvláštne som od neho nečakala, ale bola to veľká dobrota. https://dobrotynatanieri.blogspot.com/2017/08/krevety-s-omackou-so-zelenymi- fazulkami.html
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 2 ks |
|
| 4 strúčiky |
|
| 2 PL |
|
| 4-5 kusov |
|
| 180 g |
|
| 1/4 ČL |
|
| 1/4 ČL |
|
| štipka |
|
| 1 ČL (alebo paprička) |
|
| 2 hrnčeky (alebo zeleninový) |
|
| 1 PL |
|
| 250 g (ja som mala mrazené, predvarené) |
|
| 1 ks |
|
Postup
-
1
Na oleji zľahka restujeme pokrájanú cibuľu a cesnak asi 8 minút, pridáme pokrájané paradajky, restujeme 2 minúty, pridáme oblanšírovanú na kúsky pokrájanú fazuľku, rascu, korenie, škoricu, chilli omáčku alebo papričky chipotle a vývar dochutený rybacou omáčkou. Zmes necháme zovrieť, znížime teplotu a 5 minút dusíme.
- 2
Pridáme očistené surové krevety, odstavíme z plameňa a necháme krevety dôjsť (alebo pridáme predvarené krevety a pár minút necháme prehriať). Podávame horúce, posypané koriandrovou vňatou a plátkami limety.
Tiež krevety:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Ani ja som ich veľmi nemusela (tie úplne malé nejem doteraz, nechutia mi), ale našla som v jednom obchodnom reťazci také väčšie, predvarené a zmrazené a tie sú super keď sa dobre urobia, ale nerobím ich nejako extra často.