
Losos s rozmarínovými pečenými zemiakmi
Milujem pečené zemiaky a tento raz som k nim zvolila lososa. Mňam.

Orechové dolky so šípkovým džemom
Dolky sú vo vnútri vďaka orechom chrumkavé, nie sú presladené a spolu s domácim šípkovým džemom,...

Pečené pstruhy s čerstvým tymiánom citronovým alebo s dúškou materinou
Jeden z mojich oblubenych receptov na pstruhy. Duska materina rastla kusok od pahrebiska a robili sme rybky...

Plnená paprika trojmäsová, sťa letná lahôdka
Patrím k vybranej elite „slabších jedincov“ so „šteklivým žalúdkom“. Sú niektoré jedlá, ktoré mi pri...

Fazuľa v citrónovej omáčke
Na panvici rozohrej maslo, pridaj múku, odstav z ohňa, postupne prilievaj vývar a víno,...

Kuracia pečeň s jablkom a čili omáčkou
Je to trochu zmena v jedálničku. Kto neskúsi, prichádza o dobrotu.

Lasagne mrkvovo-tekvicové
Moje ďalšie vydarené lasagne :-) proste ich zbožňujem, a nemusia byť len s mäskom :-) Pôvodný...

Streetstyle toast
Komerčný recept<br /> Toast špeciálne navrhnutý tak, aby padol do jednej ruky a obstál v mestskom ruchu....

Belenka so saturejkou
Bez fazule ani na krok! :-) A saturejka sa k strukovinám veľmi odporúča, zmierňuje nadúvanie a...

Ryžový nákyp
Tento nakyp robim dost casto hlavne cez vikendy . Dost sa lisi od ostatnych tak skuste nam...

Pečené pstruhy s chrumkavými zemiakovými plackami bez lepku
Na veľkonočný stôl bez pochýb patrí slávnostné jedlo. Také, ktoré si nepripravujeme vo všedné dni. A presne také máme pre vás my v tomto recepte....

Bylinkové bravčové kotlety
Z kotliet odkrojíme tučné okraje, miestami ich narežeme, aby sa pri pečení nekrútili, slabo...

Fazuľové rizoto s mäsom a hráškom
Dnes výnimočne aj niečo s mäskom, spolu s červenou fazuľou, zelenou fazuľkou a hráškom to...

Kuracie mäso s rukolovým šalátom
Už odmalička mám najradšej tú najjednoduchšiu úpravu mäsa - na prírodno, preto dnes ponúkam tento variabilný...

Hovädzie s paradajkovou omáčkou a brusnicami
Túto omáčku máme moc radi. Je to veľmi jednoduché.

Karé na spôsob metrového koláča
Každá podobnosť tohoto receptu, je čiste náhodná, robím ho poprvé, všetko je vymyslené, nakoľko som piekla metrový...

Zapekané kuracie prsia čo dom dal
Nevedela som čo variť, tak mi napadlo použiť takúto kombináciu. Mala u mňa úspech a...

Paprčkový perkelt
Nastáva čas zabíjačiek, bravčových výrobkov, huspenín. My si doma varíme z paprčiek aj perkelt....

Karé s broskyňami a cuketovými hranolčekmi
Ľahký recept na letné dni so štipkou exotickej chuti.

Tekvicovo-sójový guláš s orzom
Ak práve nemáte doma tekvicu, môže sa nahradiť zemiakmi.

Mille-Feuille Nabe
Výraz Mille-Feuille pochádza z francúzskeho jazyka a znamená tisíc listov. Tento názov prislúcha francúzskemu dezertu. Nabe sa v japonskej kuchyni prekladá ako hot pot, čiže horúci hrniec. V tomto recepte tvorí tisíc listov čínska kapusta prekladaná bravčovým bôčikom....

Teplý šalát s cícerom
Nikdy by som si nebol pomyslel, že si tak rýchlo obľúbim zeleninovú stravu. Nie som...

Hliva s kyslou kapustou a zeleninou
Dostali sme darom poctivú súdkovú kyslú kapustu. Rozlúčka so zimou nemohla dopadnúť lepšie... Menši trs...

Srnčie medailóniky so šafranovou omáčkou
Medailóniky zľahka naklepeme a dáme na hodinu marinovať. Marinádu pripravíme z oleja, koreňovej zeleniny a z...

Marinované foie gras s figovým čatní
Nadrobno nakrájanú šalotku speníme na rozohriatom oleji. Pridáme horčičné semienka, koreniny a soľ. Zasypeme cukrom, necháme jemne...