prazdny

Losos s rozmarínovými pečenými zemiakmi

Hlavné jedlá

Milujem pečené zemiaky a tento raz som k nim zvolila lososa. Mňam.

prazdny

Orechové dolky so šípkovým džemom

Bezmäsité jedlá

Dolky sú vo vnútri vďaka orechom chrumkavé, nie sú presladené a spolu s domácim šípkovým džemom,...

prazdny

Pečené pstruhy s čerstvým tymiánom citronovým alebo s dúškou materinou

Hlavné jedlá

Jeden z mojich oblubenych receptov na pstruhy. Duska materina rastla kusok od pahrebiska a robili sme rybky...

prazdny

Plnená paprika trojmäsová, sťa letná lahôdka

Hovädzie mäso

Patrím k vybranej elite „slabších jedincov“ so „šteklivým žalúdkom“. Sú niektoré jedlá, ktoré mi pri...

prazdny

Fazuľa v citrónovej omáčke

Bezmäsité jedlá

Na panvici rozohrej maslo, pridaj múku, odstav z ohňa, postupne prilievaj vývar a víno,...

prazdny

Zelerová ryba

Bezmäsité jedlá

"Rybie filé" zo zeleru s mačkanými zemiakmi na cibuľke a hríboch.

prazdny

Kuracia pečeň s jablkom a čili omáčkou

Hlavné jedlá

Je to trochu zmena v jedálničku. Kto neskúsi, prichádza o dobrotu.

prazdny

Lasagne mrkvovo-tekvicové

Cestoviny

Moje ďalšie vydarené lasagne :-) proste ich zbožňujem, a nemusia byť len s mäskom :-) Pôvodný...

prazdny

Goralské roštenky

Hovädzie mäso

tento recept mám od švagra.

prazdny

Streetstyle toast

Večera

Komerčný recept<br /> Toast špeciálne navrhnutý tak, aby padol do jednej ruky a obstál v mestskom ruchu....

prazdny

Belenka so saturejkou

Bezmäsité jedlá

Bez fazule ani na krok! :-) A saturejka sa k strukovinám veľmi odporúča, zmierňuje nadúvanie a...

prazdny

Ryžový nákyp

Dezerty

Tento nakyp robim dost casto hlavne cez vikendy . Dost sa lisi od ostatnych tak skuste nam...

prazdny

Pizza rožky by Mia

Hlavné jedlá

Veľmi chutné a sýte :-)

prazdny

Pečené pstruhy s chrumkavými zemiakovými plackami bez lepku

Hlavné jedlá

Na veľkonočný stôl bez pochýb patrí slávnostné jedlo. Také, ktoré si nepripravujeme vo všedné dni. A presne také máme pre vás my v tomto recepte....

prazdny

Bylinkové bravčové kotlety

Bravčové mäso

Z kotliet odkrojíme tučné okraje, miestami ich narežeme, aby sa pri pečení nekrútili, slabo...

prazdny

Fazuľové rizoto s mäsom a hráškom

Bravčové mäso

Dnes výnimočne aj niečo s mäskom, spolu s červenou fazuľou, zelenou fazuľkou a hráškom to...

prazdny

Kuracie mäso s rukolovým šalátom

Kuracie mäso

Už odmalička mám najradšej tú najjednoduchšiu úpravu mäsa - na prírodno, preto dnes ponúkam tento variabilný...

prazdny

Hovädzie s paradajkovou omáčkou a brusnicami

Hovädzie mäso

Túto omáčku máme moc radi. Je to veľmi jednoduché.

prazdny

Hamburger z diviačieho mäsa

Hlavné jedlá

Fastfoodová klasika avšak s divinou.

prazdny

Karé na spôsob metrového koláča

Bravčové mäso

Každá podobnosť tohoto receptu, je čiste náhodná, robím ho poprvé, všetko je vymyslené, nakoľko som piekla metrový...

prazdny

Zapekané kuracie prsia čo dom dal

Kuracie mäso

Nevedela som čo variť, tak mi napadlo použiť takúto kombináciu. Mala u mňa úspech a...

prazdny

Paprčkový perkelt

Bravčové mäso

Nastáva čas zabíjačiek, bravčových výrobkov, huspenín. My si doma varíme z paprčiek aj perkelt....

prazdny

Karé s broskyňami a cuketovými hranolčekmi

Bravčové mäso

Ľahký recept na letné dni so štipkou exotickej chuti.

prazdny

Tekvicovo-sójový guláš s orzom

Bezmäsité jedlá

Ak práve nemáte doma tekvicu, môže sa nahradiť zemiakmi.

prazdny

Špagety s husacou pečeňou

Hlavné jedlá

Mala som mrazenú husaciu pečeň a dávno boli špagety...

prazdny

Mille-Feuille Nabe

Bravčové mäso

Výraz Mille-Feuille pochádza z francúzskeho jazyka a znamená tisíc listov. Tento názov prislúcha francúzskemu dezertu. Nabe sa v japonskej kuchyni prekladá ako hot pot, čiže horúci hrniec. V tomto recepte tvorí tisíc listov čínska kapusta prekladaná bravčovým bôčikom....

prazdny

Teplý šalát s cícerom

Bezmäsité jedlá

Nikdy by som si nebol pomyslel, že si tak rýchlo obľúbim zeleninovú stravu. Nie som...

prazdny

Bucatini s Nivou

Cestoviny

Rýchle, chutné a sýte jedlo...

prazdny

Hliva s kyslou kapustou a zeleninou

Bezmäsité jedlá

Dostali sme darom poctivú súdkovú kyslú kapustu. Rozlúčka so zimou nemohla dopadnúť lepšie... Menši trs...

prazdny

Srnčie medailóniky so šafranovou omáčkou

Hlavné jedlá

Medailóniky zľahka naklepeme a dáme na hodinu marinovať. Marinádu pripravíme z oleja, koreňovej zeleniny a z...

prazdny

Marinované foie gras s figovým čatní

Večera

Nadrobno nakrájanú šalotku speníme na rozohriatom oleji. Pridáme horčičné semienka, koreniny a soľ. Zasypeme cukrom, necháme jemne...