
Zapečené kuracie prsia
Poď si so mnou pripraviť recept, ktorý si určite ešte nevyskúšal/a ;-)

Panenková roláda
Mäso po dĺžke rozkrojíme a jemne rozklepeme na čo najväčší plát. Posolíme ho a okoreníme.

Halušky so smotanovou omáčkou zo smržov
Jarné huby smrže veľmi dobre doplňajú zemiakové halušky. Manžel to ohodnotil jedným slovom - delikatesa.

Jesenné rizoto s hruškami a čerstvým tymianom
V rodičovskej záhrade sme zavalení hruškami. Nesťažujem si, ale samozrejme to znamená čas experimentov a...

Baklažánové rolky s parmezánom
Pôvodný recept je tu, foto je tam oveľa lákavejšie ;) Involtini di Melanzane alla parmigiana

Zemiaková polievka s hubami z Barčianskej
Domáca podľa vyše polstoročného receptu. Polievky ma sprevádzali od detstva po celý život....

Ovsené opečenky
Ja mám ovsené vločky veľmi rada. Jeden rcp som už na varechu dala =http://varecha. pravda. sk/recepty/opecenky-z-ovsenych-vlociek-fotorecept/17718-recept. html....

Conchiglie s údeným lososom a horčicovo-smotanovou omáčkou
Jeden zo skvelých receptov od mojich talianskych priateľov.

Korzické kuriatko
Niekto nemenovaný, nebudem na neho priamo ukazovať prstom, mi naznačil, že používam zemité recepty....

Krkovičkové roládky
Tento recept je môj vlastný a nenáleží mi ho komentovať, teda posúdte sami.

Pakoras z karfiolu
Tento receptík som našla v knihe Užívať si vegetariánsky... a k indickým jedlám ma nainšpirovala...

Celozrnná ryža so zeleninou
Jednoduche jedlo, keď človek príde z práce a potrebuje obedovať.

Grilované kuracie mäsko
Ak neviem čo uvariť respektíve sme veľmi hladní, toto jedlo nás stále zachráni. Je rýchle...

Ryžový burger
Japonsko je známe svojimi kulinárskymi experimentmi miešania západnej gastronómie s tradičnou japonskou kuchyňou. Jedným z takýchto...

Tekvicovo-sójový guláš s orzom
Ak práve nemáte doma tekvicu, môže sa nahradiť zemiakmi.

Polievka so špargľou a s haluškami s estragónom
Ostalo mi trochu špargle z môjho prvého pokusu s guanciale (a vlastne to bol aj prvý pokus...

Jahňacie lýtko s gaštanovým fášom
Jahňacie lýtka umyjeme, očistíme a vykostíme v kuse, aby bol plát mäsa v celku...

Pikantný zajac
Mäso vykostíme, kosti posekáme na kúsky a varíme pri nízkej teplote 2 hodiny v rovnakom množstve...

Neodolateľná mini pizza
Piatkový večer, pivko, terasa, pizza :) Dnes Vám ukážem recept na pizzu z jednoduchého...

Makové peniažteky (mákos guba, gubó, bobajka) - trochu inak
Na jednej slávnostnej "prevádzkovej porade" (inak family day) v Dunaalmášskej jazdiarni nám ponúkali po gulášovej polievke (ako...

Zemiaková kaša DIETKA
Ďalší z mojich diétnych, ľahkých recepisov vyhovujúcich racionálnemu, zdravému stravovaniu. Nezaťažuje tráviaci trakt nasýtenými...

Rezancový nákyp s jablkami
Rezance uvaríme v slanej vode domäkka podľa návodu a premastíme olejom. Počkáme, kým vychladnú a...

Špenátové halušky so syrom
Špenát (ja používam mrazený) rozmrazíme a vytlačíme prebytočnú vodu, pridáme oba druhy múky, vajcia, ...

Rezeň - z núdze cnosť
Tento recept vznikol ako náhrada za inú surovinu a výsledok bol prekvapivý.

Zapečená brokolica... v pekárničke na chlieb
. brokolicu nemusím uvariť vo vode a všetko čo obsahuje . ostane

Losos pod bylinkovými mandľami
Toto jedlo je čo chladnička, mraznička a balkónové kvetináče dali, keď som si dnes uvedomila,...

Bravčová roláda na grile s barbecue omáčkou
Najlepšie chutí s domácim kapustovým šalátom alebo s natrhanými lístkami ľadového šalátu.

Špagety s kuracím mäsom a smotanovými paradajkami
Tento receptík robievam už poriadne dlho a patrí k mojim najobľúbenejším. Vyskúšajte! Určite si tieto špagetky...

Krémová mrkvová polievka
Na oleji orestuješ pokrájanú cibuľu a cesnak. Pridáš očistenú pokrájanú mkrvu a trošku soli, restuješ...

Mille-Feuille Nabe
Výraz Mille-Feuille pochádza z francúzskeho jazyka a znamená tisíc listov. Tento názov prislúcha francúzskemu dezertu. Nabe sa v japonskej kuchyni prekladá ako hot pot, čiže horúci hrniec. V tomto recepte tvorí tisíc listov čínska kapusta prekladaná bravčovým bôčikom....