Filety zo pstruha so zeleninou
Juraj Gálik
šéfkuchár hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 7. júna 2015
šéfkuchár hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 7. júna 2015
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Najskôr pstruha umyjeme, kožu zbavíme šupín a osolíme. Vyfiletujeme a filety dáme piecť na panvicu s olejom, najprv kožou dolu, potom otočíme a napokon odstavíme z ohňa.
- 2
Súčasne s pečením pstruha na druhej panvici opekáme cuketu nakrájanú na kolieska a varíme zelenú špargľu v osolenej vode. Pstruha navrstvíme podľa obrázku, prekladáme maslom a bazalkou a dáme upiecť do rúry vyhriatej na 180°C.
- 3
Paradajky tepelne nespracúvame, len ich nakrájame. Pstruha preložíme na tanier, výpek zastrekneme citrónom, pridáme cukor, prevaríme a polejeme pstruhy
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu