Plnená paprika fotorecept

Ladislav Gányiovics
šéfkuchár penziónu Castel v Mierove, 3. apríla 2014
Plnená paprika (fotorecept)
Foto: Ľuboš Pilc
6
porcií
15 minút
príprava
45 minút
na 100 °C

Suroviny

12 ks
1 kg
200 g namočené do mlieka a potom vytlačené (čistá váha)
8 ks na jemno nakrájané
1 strúčik
1 ks
100 ml




Postup

  1. 1


    Papriku umyjeme, vyberieme stred a zrniečka. Suroviny zomelieme. Potom zapracujeme vajce a vývar. Plnku plníme do papriky pomocou plniaceho vrecka.

  2. 2


    Papriky zabalíme do alobalu a dáme piecť do rúry zhruba 30 minút na 100°C. Po vychladnutí papriky rozbalíme.

  3. 3


    Na panvicu dáme malé množstvo oleja a papriky opečieme na miernom ohni zo všetkých strán.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia