Hus s jedlými gaštanmi

redakcia - fotkaredakcia, 19. októbra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
120 minút
na 150 °C

Suroviny

8 ks
600 g
1 kg
250 g
2 stonky
250 ml
125 ml
3 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do rúry predhriatej na 150 stupňov Celzia vložíme pekáč so stehnami, ktoré sme umyli a osušili. Votrieme do nich ešte soľ, korenie a papriku a pečieme v rúre asi 2 hodiny. Podľa potreby podlievame horúcou vodou. Gaštany scedíme, zemiaky olúpeme, umyjeme a rozštvrtíme. Šalotku olúpeme a rozpolíme.

  2. 2

    Jablká umyjeme, rozštvrtíme a vyrežeme jadrá. Dužinu nakrájame na diely. Rozmarín umyjeme a natrháme na lístky. Po 60 minútach pečenia pridáme k stehnám gaštany, zemiaky, jablká a rozmarín.

  3. 3

    Prilejeme jablkovú šťavu, víno a okoreníme. Potom pečieme ešte hodinu.

Diskusia k receptu