prazdny

Bravčová pečeň s fazuľou a šampiónmi.

Bravčové mäso

Chcel som restovanú bravčovú pečeň a s chladničky som musel spracovať pór a šampiňóny, tak som...

prazdny

Raňajky alebo Shakshuka po slovensky

Hlavné jedlá

Keďže mi zvýšili párky a aj zeleninku trebalo využiť, napadlo mi toto jedlo. Je podobné...

prazdny

Zapekané jablkovo– lekvárové cestoviny

Dezerty

Uvaríme cestoviny a uvarené premiešame s maslom. Vymastíme pekáč a vysypeme ho strúhankou. Na dno pekáča...

prazdny

Novotného marhule v rožkoch

Dezerty

Je dobré, ak sa vám pri pozeraní rôznych tv cooking šouiek nelení a zapíšete si, ...

prazdny

Krkovička na rajčinkách a cibuľke

Bravčové mäso

Rýchly, chutný a nenáročný recept pre viac ľudí.

prazdny

Grilovaný zubáč s fenyklovým pyré

Hlavné jedlá

Filety zubáča dočistíme od kostičiek a odstránime plutvy, kožu jemne narežeme. Nakrájané zemiaky spolu s očisteným,...

prazdny

Hovädzia roštenka „surf and turf“ s batatovými hranolčekmi

Hovädzie mäso

Steaková latina sa začína už pri výbere plemena, veď každý „rodokmeň rezňa" má svoje osobitosti. Zvieratá majú...

prazdny

Medové rezance s kuracím mäskom

Kuracie mäso

Rada varím rýchle jedlá a toto je jedno z nich.

prazdny

Hashburger s medovo-horčicovou omáčkou

Bezmäsité jedlá

Vegetariánsky burger s čedarom, ktorý nerobí kompromisy na obsahu proteínu. Výborný aj z panvice, ...

prazdny

Pesto pečené zemiaky

Bezmäsité jedlá

Rúru predhrejeme na 200 °C.

prazdny

Seitanové roládky s tymiánom

Bezmäsité jedlá

Seitan pripravený z 1 kg hladkej múky (viac o príprave seitanu http://varecha. pravda. sk/recepty/rolada-z-domaceho-seitanu/11821-recept. html ) vytvarujeme...

prazdny

Mungo fazuľa so zeleninou a šampiňónmi

Bezmäsité jedlá

Vo veľkom hrnci zohrejeme olej, na ktorom opražíme nadrobno nakrájaný pór.

prazdny

Plnené bravčové kotlety s jablkami

Bravčové mäso

Plnku pripravíme tak, že všetky prísady zmiešame (stúhanka, strúhaný zeler, maslo, mlieko, ...

prazdny

Belenka so saturejkou

Bezmäsité jedlá

Bez fazule ani na krok! :-) A saturejka sa k strukovinám veľmi odporúča, zmierňuje nadúvanie a...

prazdny

Ryžový burger

Hlavné jedlá

Japonsko je známe svojimi kulinárskymi experimentmi miešania západnej gastronómie s tradičnou japonskou kuchyňou. Jedným z takýchto...

prazdny

Mille-feuille s foie gras a kozím syrom

Večera

Vynikajúca kombinácia kačacej pečene s kozím syrom a ovocím. To všetko na zdravom šaláte.

prazdny

Calzone s brokolicovou plnkou

Cestoviny

U nás doma všetci milujeme taliansku kuchyňu, dnes sme si ju užili vo výbornej ľahkej...

prazdny

Srnčie stehno v mandľovom obale

Hlavné jedlá

Vykostené, odblanené, umyté a osušené srnčie stehno prešpikujeme tenkými prúžkami nakrájanej slaniny, ktorú vopred obalíme...

prazdny

Chorešt s baklažánom - Khoresh Bademjan (dusené mäso s baklažánom)

Kuracie mäso

Recept ma naučila rodina z Iránu a preto také zvláštne meno. Väčšina surovín v recepte bežne...

prazdny

Luhačovický skřivan

Hovädzie mäso

Pokud nechcete dělat z mletého vždy jen sekanou, vyzkoušejte tuto variantu. ...

prazdny

Bravčové zabíjačkové pečené s vínom

Bravčové mäso

Mäso zomelieme, pridáme soľ, korenie, rozotrený cesnak, biele víno a dobre premiešame...

prazdny

Poľníčkové pyré a šunkové jabĺčka

Hlavné jedlá

Tento recept ma uputal hlavne nezvycajnou pripravou jablk. Pyre s pridanim roznych druhov zeleniny robievam castejsie....

prazdny

Krémová zeleninová polievka s klobásovými knedličkami

Bravčové mäso

Výborná zeleninová polievka - pre mňa bez prílohy a pre priateľa s mäskom. Keďže som nemala...

prazdny

Poézia večera

Dezerty

Pod týmto názvom som v jednom staršom časopise našla tento recept na palacinky s chutnou plnkou.

prazdny

Zubáč so šošovicovým šalátom

Hlavné jedlá

Šošovicový šalát: Na panvičke opečieme slaninu, pridáme uvarenú šošovicu, mladú cibuľku, cesnak a kyslé...

prazdny

Kapustová ryža na indický spôsob

Bezmäsité jedlá

Kapustová ryža na indický spôsob predstavuje chuťovo zaujímavú prílohu, alebo základ hlavného jedla....

prazdny

Veniec z mletého mäsa plnený vajíčkami

Hovädzie mäso

Sýty mäsový veniec so slaninkou a vajíčkami môžete podávať teplý aj studený.