Zeytinyağlı bezelye (Hrášok v olivovom oleji)

nazarboncuk - fotkanazarboncuk, 7. júla 2011

Vynikajúce zeleninové jedlo

2
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
1
1
1 strúčik
1
1 ČL
2 PL
1/2 ČL




Postup

  1. 1

    Mrkvu a zemiak nakrájame na malé kocky. Hrášok opláchneme vodou. Môžeme použiť aj mrazený hrášok, prinajhoršom z konzervy :)

    Zeytinyağlı bezelye (Hrášok v olivovom oleji) - obrázok 1
  2. 2

    Nadrobno nakrájanú cibuľu podusíme na olivovom oleji, pridáme roztlačený cesnak, paprikovú pastu, zemiak a mrkvu. Ochutíme soľou,cukrom, pridáme drvené paradajky (alebo paradajkový pretlak), zamiešame a chvíľu podusíme.

    Zeytinyağlı bezelye (Hrášok v olivovom oleji) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme hrášok, podlejeme vodou (asi 2,5 dcl) a dusíme domäkka cca 20 min. Pred koncom varenia ochutíme sušenou mätou, chilli a citrónovou šťavou.

    Zeytinyağlı bezelye (Hrášok v olivovom oleji) - obrázok 3
  4. 4

    Necháme vychladnúť. Pred podávaním polejeme olivovým olejom, posypeme kôprom. Nám chutí s ryžou, bielym jogurtom a chlebom.

    Zeytinyağlı bezelye (Hrášok v olivovom oleji) - obrázok 4

Diskusia k receptu

evanaaa
Nazarka, vidím, že často používaš paprikovú pastu, nemohla by si ju sem niekedy pridať - ukázať v surovinách? Ja tiež používam nejaké, je ich viac druhov, v tube, v pohári, ostré, jmne pikantné, sladké, a pod.
Teraz by sa tento tvoj recept mohol využiť, kým je čerstvý mladý hrášok.
acelya
opät super recept,ja do toho davam aj kuracie mäsko,je to vynikajuce :-)
babi
Výborné, presne podľa mojej chuti
jody
hneď by som si dala a to je ešte len ráno :-)
lucylee
Perfektny recept. Turci sa naozaj stravuju tak zdravo vegansky? Ci to si iba ty vyberas take zdrave jedla?
nazarboncuk
ahojte moje milé, vďaka všetkým ;)
@evanaaa pokojne použi akú máš, ja dávam domácu, ktorú nosíme z turecka od mamky, ale jej príprava je zdlhavá a v našich podmienkach asi aj nemožná, keďže sa paprika suší na slnku 2 týždne :/ no a tu, ako možme, ked pomaly každý druhý deň prší :))) ale ako náhrada poslúži akákoľvek maďarská pasta v tube alebo pohári, či štipľavá alebo sladká, je na Tebe :)
@acelya však? ja milujem toto jedlo, s kuracím masom som ešte nejedla ale vyskúšam ;)
@lucylee noo myslim že ich kuchyňa je celkovo zdravá, kopec zeleniny, ovocia, syry, olivy!!!:)ale aj kebap, grilovačky a veľa oleja...každý si vyberie ;) no a o sladkostiach ani nehovorím :)my doma varíme hlavne veľa zeleniny, mäso máme radi hlavne grilované ale keď sme v Turecku, tam končia všetky stávky a "ládujeme" všetko 24/7 :D
lucylee
Je to vyborne, uz sa s tym napchavam niekolko dni a neviem prestat! Kombinacia susena mata, kopor, olivovy olej a chilli robia zazraky :)Ja som to jedla s ryzou a s chlebovymi palickami od @michsamant
jatanika
@nazarboncuk , súhlasím s tvojim úvodným slovom ... skutočne "vynikajúce zeleninové jedlo" ... odporúčam navariť :-))
marianne
Toto bolo fakt uzasne,robila som rovno z dvojitej davky.Ja som mala s chlebikom a muz ako prilohu ku zivanskej:-) 2x som si pridala..

chovanka
Vynikajúce, robievam, pridávam ešte uvarenú šošovicu a kokosovú smotanu,




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia