Foto: nazarboncuk
Vynikajúce zeleninové jedlo
2
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mrkvu a zemiak nakrájame na malé kocky. Hrášok opláchneme vodou. Môžeme použiť aj mrazený hrášok, prinajhoršom z konzervy :)
-
2
Nadrobno nakrájanú cibuľu podusíme na olivovom oleji, pridáme roztlačený cesnak, paprikovú pastu, zemiak a mrkvu. Ochutíme soľou,cukrom, pridáme drvené paradajky (alebo paradajkový pretlak), zamiešame a chvíľu podusíme.
-
3
Pridáme hrášok, podlejeme vodou (asi 2,5 dcl) a dusíme domäkka cca 20 min. Pred koncom varenia ochutíme sušenou mätou, chilli a citrónovou šťavou.
-
4
Necháme vychladnúť. Pred podávaním polejeme olivovým olejom, posypeme kôprom. Nám chutí s ryžou, bielym jogurtom a chlebom.
Teraz by sa tento tvoj recept mohol využiť, kým je čerstvý mladý hrášok.
@evanaaa pokojne použi akú máš, ja dávam domácu, ktorú nosíme z turecka od mamky, ale jej príprava je zdlhavá a v našich podmienkach asi aj nemožná, keďže sa paprika suší na slnku 2 týždne :/ no a tu, ako možme, ked pomaly každý druhý deň prší :))) ale ako náhrada poslúži akákoľvek maďarská pasta v tube alebo pohári, či štipľavá alebo sladká, je na Tebe :)
@acelya však? ja milujem toto jedlo, s kuracím masom som ešte nejedla ale vyskúšam ;)
@lucylee noo myslim že ich kuchyňa je celkovo zdravá, kopec zeleniny, ovocia, syry, olivy!!!:)ale aj kebap, grilovačky a veľa oleja...každý si vyberie ;) no a o sladkostiach ani nehovorím :)my doma varíme hlavne veľa zeleniny, mäso máme radi hlavne grilované ale keď sme v Turecku, tam končia všetky stávky a "ládujeme" všetko 24/7 :D