Jahňacia kotleta špikovaná fazuľkou

Vladimír Rybár
šéfkuchár hotela Lux v Banskej Bystrici a člen Gourmet klubu, 19. júna 2011
Jahňacia kotleta špikovaná fazuľkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

800 g
100 g
100 g
100 g
100 g
20 g
10 g




Postup

  1. 1

    Jahňací hrebienok odblaníme a zbavíme prebytočného tuku. Potom ho prešpikujeme zelenou fazuľkou, osolíme, okoreníme, potrieme cesnakom nakrájaním na plátky a naložíme do oleja s rozmarínom na 24 hod.

  2. 2

    Mrkvu a zeler očistíme a nakrájame na tenké rezančeky. Sparíme vo vriacej vode a opečieme na olivovom oleji, do ktorého pridáme na rezance nakrájaný pór. Dochutíme soľou a korením.

  3. 3

    Jahňaciu kotletu vyberieme z oleja, opečieme a dáme do rúry piecť na 180 oC na 5 min. Na tanier uložíme zeleninu, na ktorú položíme prekrojenú kotletu a prelejeme výpekom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia