Jahňacia kotleta špikovaná fazuľkou
Vladimír Rybár
šéfkuchár hotela Lux v Banskej Bystrici a člen Gourmet klubu, 19. júna 2011
šéfkuchár hotela Lux v Banskej Bystrici a člen Gourmet klubu, 19. júna 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Jahňací hrebienok odblaníme a zbavíme prebytočného tuku. Potom ho prešpikujeme zelenou fazuľkou, osolíme, okoreníme, potrieme cesnakom nakrájaním na plátky a naložíme do oleja s rozmarínom na 24 hod.
- 2
Mrkvu a zeler očistíme a nakrájame na tenké rezančeky. Sparíme vo vriacej vode a opečieme na olivovom oleji, do ktorého pridáme na rezance nakrájaný pór. Dochutíme soľou a korením.
- 3
Jahňaciu kotletu vyberieme z oleja, opečieme a dáme do rúry piecť na 180 oC na 5 min. Na tanier uložíme zeleninu, na ktorú položíme prekrojenú kotletu a prelejeme výpekom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu