Bravčový burger
Bravčový burger

Bravčový burger s chrenom

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 1. augusta 2022
Bravčový burger s chrenom
Foto: Kulinární studio MAFRA
4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g mleté
1 strúčk
2 PL
4 ks
4 ks
2 PL
40 g strúhaný
Na šalát:
2 ks
4 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme šalát. Z jabĺk odstránime jadrovníky, nakrájame ich na rezančeky, zmiešame s majonézou, dochutíme soľou a mletým čiernym korením.

  2. 2

    Mleté bravčové mäso zmiešame s na­ jemno nasekaným cesnakom, chrenom, so soľou a s korením. Rozdelíme ho na štyri diely a z každého vytvarujeme burger o kúsok väčší, ako je priemer žemlí.

  3. 3

    Burgery zľahka potrieme olejom, položíme ich na gril a opekáme asi 4 minúty z každej strany. Odložíme ich do tepla, napríklad na okraj grilu, alebo ich zabalíme do alobalu. Zároveň dohneda ugrilujeme jarné cibuľky potreté olejom.

  4. 4

    Rozkrojíme žemle, položíme ich rezom na gril a veľmi krátko opečieme. Na spodnú časť žemle natrieme majonézu, dáme trochu jablkového šalátu, položíme grilovaný burger a prekrojené jarné cibuľky. Posypeme strúhaným syrom, doplníme zvyšným šalátom a prikryjeme druhou polovicou žemle.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha