Bravčový burger s chrenom
mesačník Varecha, 1. augusta 2022
Foto: Kulinární studio MAFRA
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme šalát. Z jabĺk odstránime jadrovníky, nakrájame ich na rezančeky, zmiešame s majonézou, dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
- 2
Mleté bravčové mäso zmiešame s na jemno nasekaným cesnakom, chrenom, so soľou a s korením. Rozdelíme ho na štyri diely a z každého vytvarujeme burger o kúsok väčší, ako je priemer žemlí.
- 3
Burgery zľahka potrieme olejom, položíme ich na gril a opekáme asi 4 minúty z každej strany. Odložíme ich do tepla, napríklad na okraj grilu, alebo ich zabalíme do alobalu. Zároveň dohneda ugrilujeme jarné cibuľky potreté olejom.
- 4
Rozkrojíme žemle, položíme ich rezom na gril a veľmi krátko opečieme. Na spodnú časť žemle natrieme majonézu, dáme trochu jablkového šalátu, položíme grilovaný burger a prekrojené jarné cibuľky. Posypeme strúhaným syrom, doplníme zvyšným šalátom a prikryjeme druhou polovicou žemle.
Tiež burger:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu