Strapatá marinovaná krkovička na cibuli a rozmaríne fotorecept
...ďalšia z variácií na plnenú krkovičku, teraz tak trošku roztopašne - strapatú :)
porcií
príprava
na 180-200 °C
Suroviny
| 1,2 kg | 
                                                             | 
                                                    
| 1 plátok (0,5 cm) | 
                                                             | 
                                                    
| 2 plátky | 
                                                             | 
                                                    
| 2 plátky | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 3 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 dl (na podliatie) | 
                                                             | 
                                                    
| Marináda: | |
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 - 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 3 - 4 PL | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Bravčovú krkovičku umyjeme a osušíme.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
...ostrým nožom do nej spravíme veľa zárezov - ako keby na prešpikovanie
                                                     - 
                                                    3
                                                    
...zo surovín si vymiešame marinádu
                                                     - 
                                                    4
                                                    
...zárezy nožom som porozťahovala
                                                     - 
                                                    5
                                                    
...a marinádu na mäso napatlala (nech pozateká aj do dier). Takto namarinované mäso som odložila do chladničky - marinovala som ho večer, takže bolo v chladničke cca 10 hodín.
                                                     - 
                                                    6
                                                    
...pripravíme si suroviny na prešpikovávanie, resp. vypľňanie dier
                                                     - 
                                                    7
                                                    
...nakrájame na hrubšie pásiky. TIP: aby sa lepšie strkali do mäsa, doporučujem ich dať na chvíľku stuhnúť do mrazničky.
                                                     - 
                                                    8
                                                    
...napcháme ich do vytvorených dier tak, aby časť z nich trčala von - preto ten názov - strapatá krkovička :)
                                                     - 
                                                    9
                                                    
...pripravíme si pekáč - lôžko pod mäso - jemne pekáč pokvapkáme olejom, nakrájame na hrubo dve cibule, pridáme zvyšné kúsky pásikov, ktoré sme vkladali do krkovičky a tri halúzky rozmarínu.
                                                     - 
                                                    10
                                                    
...vložíme mäso, podlejeme vodou a dáme ho piecť. Hodinu a pol pečieme prikryté, potom podľa rúry a potreby odokryjeme - cca 20-30 minút dopečieme do chrumkava.
                                                     - 
                                                    11
                                                    
...takto vyzerá hotové upečené, krásne vonia :)
                                                     - 
                                                    12
                                                    
...takto vyzerá v reze
                                                     - 
                                                    13
                                                    
...no a u nás dnes bolo s ryžou a miešaným šalátom z paradajky, cibule a uhorky... nám veľmi chutilo :)
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




                                                        
                                                    
 


posielam 5*****, ako ináč :-)))))
no nehovor @eviana :D tak si si popichala - hahahahaha a čo také si si popichala???? :D :D :D