Strapatá marinovaná krkovička na cibuli a rozmaríne fotorecept
Foto: eviana
...ďalšia z variácií na plnenú krkovičku, teraz tak trošku roztopašne - strapatú :)
porcií
príprava
na 180-200 °C
Suroviny
1,2 kg |
|
1 plátok (0,5 cm) |
|
2 plátky |
|
2 plátky |
|
2 ks |
|
3 ks |
|
1 dl (na podliatie) |
|
Marináda: | |
1 PL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 - 2 ks |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
3 - 4 PL |
|
Postup
-
1
Bravčovú krkovičku umyjeme a osušíme.
-
2
...ostrým nožom do nej spravíme veľa zárezov - ako keby na prešpikovanie
-
3
...zo surovín si vymiešame marinádu
-
4
...zárezy nožom som porozťahovala
-
5
...a marinádu na mäso napatlala (nech pozateká aj do dier). Takto namarinované mäso som odložila do chladničky - marinovala som ho večer, takže bolo v chladničke cca 10 hodín.
-
6
...pripravíme si suroviny na prešpikovávanie, resp. vypľňanie dier
-
7
...nakrájame na hrubšie pásiky. TIP: aby sa lepšie strkali do mäsa, doporučujem ich dať na chvíľku stuhnúť do mrazničky.
-
8
...napcháme ich do vytvorených dier tak, aby časť z nich trčala von - preto ten názov - strapatá krkovička :)
-
9
...pripravíme si pekáč - lôžko pod mäso - jemne pekáč pokvapkáme olejom, nakrájame na hrubo dve cibule, pridáme zvyšné kúsky pásikov, ktoré sme vkladali do krkovičky a tri halúzky rozmarínu.
-
10
...vložíme mäso, podlejeme vodou a dáme ho piecť. Hodinu a pol pečieme prikryté, potom podľa rúry a potreby odokryjeme - cca 20-30 minút dopečieme do chrumkava.
-
11
...takto vyzerá hotové upečené, krásne vonia :)
-
12
...takto vyzerá v reze
-
13
...no a u nás dnes bolo s ryžou a miešaným šalátom z paradajky, cibule a uhorky... nám veľmi chutilo :)
posielam 5*****, ako ináč :-)))))
no nehovor @eviana :D tak si si popichala - hahahahaha a čo také si si popichala???? :D :D :D