Foto: tavikovci19
Recept vznikol náhodne, keď si Môj Pán Dromedar zaželal rizoto... nakoľko sme si nevedeli vybrať z množstva receptov na internete tak sme si vytvorili Zobraziť celý popisRecept vznikol náhodne, keď si Môj Pán Dromedar zaželal rizoto... nakoľko sme si nevedeli vybrať z množstva receptov na internete tak sme si vytvorili vlastný... a bol naozaj Mňam :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ryžu si uvaríme podľa obalu na ryži čiže: ryžu prebrať, premyť ja som ju 2x premyla osušiť, dať opražiť 2-3 minúty na olivovom oleji a potom ju zaliať dvojnásobným množstvom vody ako bolo ryže, osolíme a dáme variť 13-15 min. Zatiaľ čo sa varí ryža ideme si urobiť mäsko ...
- 2
Cibuľu ošúpeme nakrájame na drobno dáme ju opražiť na olivovom oleji na miernom ohni. Keď je ruživkastá pridáme salámu nakrájanú na drobno. Podusíme 1min, následne pridáme umyté a na malé kocky nakrájané mäso. Keď mäso dostane svetlejšiu farbu pridáme šampiňóny, mrazenú zmes, kukuricu kari, čierne korenie a soľ. 15 minut dusíme ( viac alebo manej podľa toho či je už mäso mäkké ) následne pridáme smotanu na varenie a syr v črievku, ( ak sa zdá že omáčka je riedka treba pridať viac syrečka ). Počkáme kým sa rozpustí ochutnáme a podla chuti ešte dochutíme, primiešame ryžu všetko spolu ešte povaríme cca. 2min.
- 3
Podávame posypané eidamom alebo iným ľubovoľným syr. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
alebo toto:
A ešte ktomu milý ľudkovia, že čerstvé veci sú lepšie.... áno sú ja sama varím veľmi často z čerstvej zeleniny, húb a vlastne všetkého čo sa dá kúpiť čerstvé... no bohužiaľ nie všetci žijeme v meste pri nejakom nákupnom centre, a keď varím večer prídem unavená po celom dni a bohužiaľ nemám nakúpené čerstvé veci tak musím variť z toho čo doma mám... ale ak je ta čerstvosť a presnosť pre niekoho také dôležitá tak keď nebude mať suroviny doma tak nech skúsi svojej rodine povedať , že jedlo nebude nech sa idú napásť veď tráva je čerstva :D ...