Kuracie stehná na trstinovej melase s kapustou

dada777 - fotkadada777, 11. júla 2013
Kuracie stehná na trstinovej melase s kapustou
Foto: dada777

Netradičná, ale veľmi chutná úprava kuracieho mäsa s dusenou kapustou. Trstinová melasa je veľmi zdravá a jej použitie je naozaj široké. Pri bezmliečnej diéte Zobraziť celý popisNetradičná, ale veľmi chutná úprava kuracieho mäsa s dusenou kapustou. Trstinová melasa je veľmi zdravá a jej použitie je naozaj široké. Pri bezmliečnej diéte si môžete na tomto jedle pochutnať bez obáv a pochutiť si môžu aj ostatní.

3
porcie
25 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Mäso:
3 ks
1 ČL
250 ml
1 ČL
Kapusta:
1 hlávka
1 ks
0,5 - 1  ČL




Postup

  1. 1

    Príprava mäsa: Umyté kuracie stehná nasolíme a na troche oleja prudko opečieme, pridáme vodu, trstinovú melasu a dusíme domäkka. Počas dusenia mäso obrátime na druhú stranu. Keď je mäso mäkké, zahustíme špaldovými otrubami, ktoré pridáme priamo k mäsu. Ešte chvíľku podusíme.

  2. 2

    Príprava kapusty: Cibuľu nakrájame nadrobno, orestujeme na troche oleja, pridáme na tenké pásiky narezanú kapustu, soľ a trochu vody, aby sa kapusta dusila. Keď je kapusta mäkká, v troche vody rozmiešame špaldovú celozrnnú múku, vlejeme do kapusty, necháme prejsť varom a odstavíme. Nakoniec kapustu dochutíme octom a cukrom múčka podľa chuti.

  3. 3

    Kuracie stehná na trstinovej melase s dusenou kapustou podávame s varenými zemiakmi. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

kredenc
Trstinová melasa je veľmi zdravá - naozaj? čím? Ale vážne!
Alebo je to iba jeden z reklamných BIOošiaľov? Koľko jej treba spotrebovať, aby sa prejavili účinky na zdravie? Tie účinky sú trvalé?
egresik
Ja si cenim tvoje recepty aj ked na bezmliecnu dietu nie som odkazana, vzdy ma prijemne prekvapis a potesis ;) aj o cukre su clanky, ze je jed. Ked sa mozu robit marinady s medom, preco nie s melasou, uz len pre tych neprajnikov to skusim :) melasu doma mam, 2 flasky :P
dada777
@egresik , ďakujem veľmi pekne. Som veľmi rada, že sa ti páčia moje recepty a teší ma , že sú na vareche aj ľudia ako ty.
emery
melasa sirup je tak sladky, ze mi pri prvom ochutnani vyzulo aj ponozky s topankami. :-) robila som obdobny obed v sobotu, ale s medom a pomarancovou stavou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia