Foto: dada777
Netradičná, ale veľmi chutná úprava kuracieho mäsa s dusenou kapustou. Trstinová melasa je veľmi zdravá a jej použitie je naozaj široké. Pri bezmliečnej diéte Zobraziť celý popisNetradičná, ale veľmi chutná úprava kuracieho mäsa s dusenou kapustou. Trstinová melasa je veľmi zdravá a jej použitie je naozaj široké. Pri bezmliečnej diéte si môžete na tomto jedle pochutnať bez obáv a pochutiť si môžu aj ostatní.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Príprava mäsa: Umyté kuracie stehná nasolíme a na troche oleja prudko opečieme, pridáme vodu, trstinovú melasu a dusíme domäkka. Počas dusenia mäso obrátime na druhú stranu. Keď je mäso mäkké, zahustíme špaldovými otrubami, ktoré pridáme priamo k mäsu. Ešte chvíľku podusíme.
- 2
Príprava kapusty: Cibuľu nakrájame nadrobno, orestujeme na troche oleja, pridáme na tenké pásiky narezanú kapustu, soľ a trochu vody, aby sa kapusta dusila. Keď je kapusta mäkká, v troche vody rozmiešame špaldovú celozrnnú múku, vlejeme do kapusty, necháme prejsť varom a odstavíme. Nakoniec kapustu dochutíme octom a cukrom múčka podľa chuti.
- 3
Kuracie stehná na trstinovej melase s dusenou kapustou podávame s varenými zemiakmi. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Alebo je to iba jeden z reklamných BIOošiaľov? Koľko jej treba spotrebovať, aby sa prejavili účinky na zdravie? Tie účinky sú trvalé?