Konfitovaný bôčik s bylinkami

Ján Palenčár
šéfkuchár spa & wellness hotela Kaskády v Sliači-Sielnici, 30. novembra 2014
Konfitovaný bôčik s bylinkami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
120 minút
na 140 °C

Suroviny

800 g
0,5 kg




Postup

  1. 1

    Najprv do rozpustenej bravčovej masti vložíme osolený bravčový bôčik spolu s uvedenými bylinkami.

  2. 2

    Bravčový bôčik s bylinkami vložíme do rúry rozohriatej na 140 °C a pečieme asi 120 minút. Po upečení ho necháme vychladnúť a až potom krájame.

Diskusia k receptu

boxik
To mám byť vtip , alebo sa nám takto naozaj prezentuje šéfkuchár.
frezia68
Tiež by som očakávala kvalitu od šéfkuchára,ak sa už prezentuje verejne na tej stránke.
afataga
v tom hoteli som par krat jedla, no dost velka katastrofa
evanaaa
Ani ten začiatok mi nie je jasný - najprv do rozpustenej bravčovej masti vložíme osolený bravčový bôčik - to ho akože opečieme? ja by som ho teda na tej masti, ale rozohriatej najprv opiekla - neposolený a až potom ho osolila, okmínovala + cesnak a čo k tomu treba, mne by ani tie bylinky nechýbali, ale ak treba, dať aj tie, no chýba mi cesnak - a šup s tým do pekáča.
radox1
nie,on sa kupe-konfituje v masti pocas celej doby pecenia.len je ho potrebne vlozit do horuceho kupela-masti a nasledne pomaly piect ako uviedol.no a potom je potrebna finalna faza dokoncenia,ktora chyba.
evanaaa
No, @radox1 , keď títo profi - kuchári si myslia, že aj keď nie je recept podrobnejšie popísaný, mal by mu porozumieť každý aj hlúpy.......keď mu rozumia oni.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia