Grilovaná krkovička
Grilovaná krkovička

Krkovička s koriandrom a paradajkovým šalátom

František Košuda
šéfkuchár Wellness hotela Patince****, 27. júna 2017
Krkovička s koriandrom a paradajkovým šalátom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
z 2 limetiek
 (nakrájaná na plátky)
Šalát:
500 g
200 g
1 hrsť
70 ml




Postup

  1. 1

    Krkovičku nakrájame na porcie, potrieme olivovým olejom premiešaným s koriandrom a limetkovou šťavou a necháme hodinu odpočívať.

  2. 2

    Gril rozpálime a mäso opekáme z každej strany 5 – 8 minút. Presunieme na tanier a zakryjeme alobalom. Gril znova rozpálime, cherry paradajky potrieme olejom a opekáme 2 – 3 minúty.

  3. 3

    Potom dáme paradajky do misy, premiešame s olivami, mätou a octom, osolíme a okoreníme. Plátky bagety potrieme olejom a opečieme. Krkovičku podávame so šalátom a s bagetkou.

Diskusia k receptu

siminii
Krkovička sa u nás síce moc nerobí, no tento recept vyzerá zaujímavo. Hlavne ma teda zaujalo, že je to recept do grilu a to u nás v poslednej dobe fičí, keďže sme si zaobstarali konečne poriadny gril. No do šalátu by môj chlap isto pridal ešte nejaký ten dresing.
marcelienka
Vieš čo, u nás sa robieva krkovička ale skôr na panvici, keďže bývame v byte. No na grile to je isto o niečom inom. Ja ju najviac ľúbim aj tak v cigánskej žemli :)
domihruskova

Mňam taká cigánska, nechala by som sa veru nahovoriť. s pečenou cibuľkou, hmm normálne sa mi slinky zbiehajú. @Siminii poriadny gril? Nie je to jedno na ako si ju ugriluješ?
olejnicka
@Domihruskova (29.6.2017 11:39)

Vieš čo, dlho sme rozmýšľali, kým sme sa odhodlali a zaobstarali si Big Green Egg, teda doma ho voláme jednoducho vajíčko. Ono sa to zdať môže, že grilovanie je na každom grile rovnaké, no mne to už tak nepríde. s touto mašinkou je to podľa mňa ešte väčšia radosť a každé jedlo chutí božsky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia