Krkovička s koriandrom a paradajkovým šalátom
František Košuda
šéfkuchár Wellness hotela Patince****, 27. júna 2017
šéfkuchár Wellness hotela Patince****, 27. júna 2017

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g |
|
|
|
|
|
z 2 limetiek |
|
(nakrájaná na plátky) |
|
Šalát: | |
500 g |
|
|
|
200 g |
|
1 hrsť |
|
70 ml |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Krkovičku nakrájame na porcie, potrieme olivovým olejom premiešaným s koriandrom a limetkovou šťavou a necháme hodinu odpočívať.
- 2
Gril rozpálime a mäso opekáme z každej strany 5 – 8 minút. Presunieme na tanier a zakryjeme alobalom. Gril znova rozpálime, cherry paradajky potrieme olejom a opekáme 2 – 3 minúty.
- 3
Potom dáme paradajky do misy, premiešame s olivami, mätou a octom, osolíme a okoreníme. Plátky bagety potrieme olejom a opečieme. Krkovičku podávame so šalátom a s bagetkou.
Tiež grilovaná krkovička:
Ďalšie recepty:
- 2
Mňam taká cigánska, nechala by som sa veru nahovoriť. s pečenou cibuľkou, hmm normálne sa mi slinky zbiehajú. @Siminii poriadny gril? Nie je to jedno na ako si ju ugriluješ?