Krkovička s koriandrom a paradajkovým šalátom
František Košuda
šéfkuchár Wellness hotela Patince****, 27. júna 2017
šéfkuchár Wellness hotela Patince****, 27. júna 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Krkovičku nakrájame na porcie, potrieme olivovým olejom premiešaným s koriandrom a limetkovou šťavou a necháme hodinu odpočívať.
- 2
Gril rozpálime a mäso opekáme z každej strany 5 – 8 minút. Presunieme na tanier a zakryjeme alobalom. Gril znova rozpálime, cherry paradajky potrieme olejom a opekáme 2 – 3 minúty.
- 3
Potom dáme paradajky do misy, premiešame s olivami, mätou a octom, osolíme a okoreníme. Plátky bagety potrieme olejom a opečieme. Krkovičku podávame so šalátom a s bagetkou.
Tiež grilovaná krkovička:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Mňam taká cigánska, nechala by som sa veru nahovoriť. s pečenou cibuľkou, hmm normálne sa mi slinky zbiehajú. @Siminii poriadny gril? Nie je to jedno na ako si ju ugriluješ?
Vieš čo, dlho sme rozmýšľali, kým sme sa odhodlali a zaobstarali si Big Green Egg, teda doma ho voláme jednoducho vajíčko. Ono sa to zdať môže, že grilovanie je na každom grile rovnaké, no mne to už tak nepríde. s touto mašinkou je to podľa mňa ešte väčšia radosť a každé jedlo chutí božsky.